Luxi

Uzman
Ünlem çıkıyor ama testi Ethernet'le yaptım, sonuç bu. Wi-Fi'da C veriyor ve ping 70 download active +62 upload active +12 ms yazıyor. Onda da sadece alt ikilide ünlem çıkıyor. Tokat'ta yaşıyorum, bunun da etkisi vardır pinge. Başkalarının sonuçlarında ping 10 15 arası gördüm hep. Türk Telekom'un 1000/50 internetini kullanıyorum değerler normal mi?

1770809305386.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerler bence son kullanıcı için güzel. Eğer daha da düşürmek istersen QoS ayarı yapabilirsin. Ama şu anki seviyeler de rahatsız etmez.
QoS için router almama gerek var mı? Türk Telekomun vermiş olduğu TP-Link EX520V modemini kullanıyorum onda da QoS ayarı var ama nasıl yapılacağını anlamadım.

Ünlem çıkıyor ama testi Ethernet'le yaptım, sonuç bu.
LLG icin unlemi takmayin. A+ aliyorum, bende bile unlem atiyor onda.

Unloaded degerleri -ozellikle Tokat icin- guzel. Diger degerler de gigabit icin fena degil aslinda. Wi-Fi degerleriniz maalesef kotu, Wi-Fi ile latency sensitive is yapmayi planliyorsaniz ona el atmaniz gerek. Tabii modemle aranizdaki mesafe, sinyal gucu, kullandiginiz Wi-Fi karti gibi degiskenler de var.

Gigabit baglantida verimli SQM/QoS yapabilmek icin bayagi kasli bir modeme ihtiyaciniz var. Bu modemde root yetkisi elde edebiliyorsunuz, Techolay kanalinda videosu var ancak root yetkisi elde etseniz bile QoS ve SQM ayarlari gorebildigim kadariyla karmasik ve vasat.

TT'nin verdigi V takili EX520'de ne var bilmiyorum ama standart, magazadan alinan EX520'de MT7981 vardi diye hatirliyorum. Hiz kaybi olmadan gigabit hizda SQM/QoS yukunun altindan kalkabilecegini pek sanmiyorum, sizinkinde de durumun degisecegini sanmam.

Oldukça iyi. Maalesef Waveform sunucuları Türkiye'de değil, LLG'e hiç takılmayın. Bende de aynısın diyor ama oyunlarda ciddi bir ping problem yaşamıyorum ping konusunda :)

LLG icin unlemi takmayin. A+ aliyorum, bende bile unlem atiyor onda.

Unloaded degerleri -ozellikle Tokat icin- guzel. Diger degerler de gigabit icin fena degil aslinda. Wi-Fi degerleriniz maalesef kotu, Wi-Fi ile latency sensitive is yapmayi planliyorsaniz ona el atmaniz gerek. Tabii modemle aranizdaki mesafe, sinyal gucu, kullandiginiz Wi-Fi karti gibi degiskenler de var.

Gigabit baglantida verimli SQM/QoS yapabilmek icin bayagi kasli bir modeme ihtiyaciniz var. Bu modemde root yetkisi elde edebiliyorsunuz, Techolay kanalinda videosu var ancak root yetkisi elde etseniz bile QoS ve SQM ayarlari gorebildigim kadariyla karmasik ve vasat.

TT'nin verdigi V takili EX520'de ne var bilmiyorum ama standart, magazadan alinan EX520'de MT7981 vardi diye hatirliyorum. Hiz kaybi olmadan gigabit hizda SQM/QoS yukunun altindan kalkabilecegini pek sanmiyorum, sizinkinde de durumun degisecegini sanmam.
Anladım hocam wifida haftada bir iki kez kopma yaşıyorum 5-10 saniye içinde düzeliyor. Onun dışında sorunum yok wifida. Kablosuz olarak oyun oynamıyorum zaten.
Oldukça iyi. Maalesef Waveform sunucuları Türkiye'de değil, LLG'e hiç takılmayın. Bende de aynısın diyor ama oyunlarda ciddi bir ping problem yaşamıyorum ping konusunda :)
Ben de oyunlarda sıkıntı yaşamıyorum, valorantta istanbula 17 ms cs2de viyana sunucusuna 40 ms frankfurta 58 ms ping alıyorum.

@144 @vanillamint
Hocam arkadan indirme yapıp testi tekrarladığımda da yine yakın değerler alıyorum.

1770811948859.webp

Son düzenleme: