MaximTsigalko94

Çalışkan
Merhaba kütüphane Wi-Fi ağımızda çok fazla gecikme yaşıyoruz, yaklaşık 80 kişiyiz. Araştırınca bufferbloat yaparsak modeme daha stabil bir internet hizmeti alabileceğimizi öğrendik. Test sonucum görseldeki gibi sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Dosya Ekleri

• IMG_2325.webp
    IMG_2325.webp
    930,5 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleyen: Moderatör:
En kotu B veya A seviyesinde olmali. Sizin degerleriniz cok ama cok kotu, modem/router ne? QoS + SQM actiralim. Jitter gecikmesi asagi yon akimi duzeyinde 310 milisaniyeyi gormus, bu felaket.

Latency degerlerinize bakiyorum ki maalesef asagi akim yonunde cok fazla gecikmeniz var, jitter ile birlesince tam bir buffer health dead yasanir YouTube'da.

Yukari akim yonu gecikmesi iyi. 15 ms artirmis sadece ama maalesef genel latencyi etkilemiyor.

ZTE H3600p V9
Zaten çok iyi bir fiber modem değil. Üstüne 80 kişiyi yönetebileceğini hiç zannetmiyorum.

En kotu B veya A seviyesinde olmali. Sizin degerleriniz cok ama cok kotu, modem/router ne? QoS + SQM actiralim. Jitter gecikmesi asagi yon akimi duzeyinde 310 milisaniyeyi gormus, bu felaket.

Latency degerlerinize bakiyorum ki maalesef asagi akim yonunde cok fazla gecikmeniz var, jitter ile birlesince tam bir buffer health Dead yasanir YouTube'da.

Yukari akim yonu gecikmesi iyi. 15 ms artirmis sadece ama maalesef genel latencyi etkilemiyor.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz?
Daha kaliteli bir Keenetic'ya da diğer kaliteli markalardan modem mi alınmalı yoksa modeme QoS ile SQM açtırmak yeterli olur mu?

ZTE H3600p V9
Zaten çok iyi bir fiber modem değil. Üstüne 80 kişiyi yönetebileceğini hiç zannetmiyorum.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz?
Daha kaliteli bir Keenetic'ya da diğer kaliteli markalardan modem mi alınmalı yoksa modeme QoS ile SQM açtırmak yeterli olur mu?
Keentic alman yeter, onda özelleştirmeyi bile yaparsın.