Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CGS

Becerikli
Bufferbloat sorunumu çözmek adına TP-Link C7 cihazımı yükseltmek istiyorum. Bütçem var, en iyisini bile satın alabilirim ama çok da pahalı ürün almaya fuzuli, ihtiyacım olmayan ürünü almak istemiyorum. Online oyun oynuyorum, TurkNet GigaFiber müşterisiyim. Gigabit port destekleyen, orijinal yazılımıyla bufferbloat sorunumu çözebileceğim bir cihaz arıyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Modem mi yoksa Router mı almalıyım? Önerdiğiniz modellerin linklerini bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiber kullanıyorsan öncelikle modem değil router alacaksın. Bufferbloat sorununu tamamen çözmek istiyorsan bence orijinal yazılımı ile değil Custom Firmware yüklenebilen bir tane Router almanda fayda var. Ben özellikle ASUS tavsiye edebilirim açıkçası iki tane Custom FW destekleyen modeller olabiliyor. Bunlardan bir tanesi Merlin FW, diğeri ise OpenWrt. Bu şekilde bir router tercih edersen bu Buffer Bloat sorununu tamamen çözebileceğini düşünüyorum açıkçası. OpenWrt sitesinde destekleyen üst seviye modelleri görebilirsin. TUF serisinde OpenWrt destekleyen modeller de var.

Fiber kullanıyorsan öncelikle modem değil router alacaksın. Bufferbloat sorununu tamamen çözmek istiyorsan bence orijinal yazılımı ile değil Custom Firmware yüklenebilen bir tane Router almanda fayda var. Ben özellikle ASUS tavsiye edebilirim açıkçası iki tane Custom FW destekleyen modeller olabiliyor. Bunlardan bir tanesi Merlin FW, diğeri ise OpenWrt. Bu şekilde bir router tercih edersen bu Buffer Bloat sorununu tamamen çözebileceğini düşünüyorum açıkçası. OpenWrt sitesinde destekleyen üst seviye modelleri görebilirsin. TUF serisinde OpenWrt destekleyen modeller de var.

Aslına bakarsanız Archer C7 cihazıma OpenWrt yazılımını kurmuştum ve SQM ile bufferbloat sorunumu ortadan kaldırmıştım diyebilirim. Ama SQM'i ilk açtığım zaman Wavefrom'un sitesinde A+ alabiliyorken biraz zaman geçtikten sonra aynı testi yapıyorum sanki SQM kapalıymış gibi B falan alıyorum. Bunun kuralı mı açık acaba belli bir süre sonra SQM kapat. Ya da modem yeniden başlatıldığında SQM kapat gibi.

ASUS tarafında Merlin firmwaresimi hiç denemedim ama Router olarak bana ne önerebilirsiniz peki? ToH'e bakıyorum ama cihazlar hep birbirine çok yakın cihazlar olduğu için kafam karışık biraz. İhtiyaçlarımı artık biliyorsunuz sizce benim ihtiyaçlarıma göre hangi cihazı veya cihazları almam en mantıklı seçenek veya seçenekler olur? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. İyi Sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:

TurkNet GigaFiber Simetrik olarak 1000/1000. Alacağım routerın sadece bufferbloat sorunumu çözmesi yeterli. Daha öncesinde TP-Link Archer C7 cihazıma OpenWrt kurmuştum fakat TurkNet'e geçince 100 Mbit hız sorunu ile karşılaştım. Sonra sizin videonuzu izledim NAT kısmında bir ayar var mış ondan dolayı o sorunu yaşıyormuşum. Çok geç cihaz şu an serviste o yüzden yeni cihaz alacağım.

Alacağım routerın bufferbloat sorunumu çözmesi benim için yeterli. Tercihen Merlin Firmware uyumlu, çok uçuk bir şey olmasın. En iyisini alacak durumum da var ama ihtiyacım olmayan şeyi almayı istemiyorum. Ne zaman öyle bir şey alıp kullanmasam hep Bereketim kaçıyor :)

Çözüm
20.000 ama dediğim gibi gidipte server kurmayacağım, İşletmemde yok, tek 1 PC bağlı olacak cihaza. Asus , tercihen Merlin Firmware uyumlu. Gigabit port destekli. Kaliteli bir cihaz olsun istiyorum. İşlemcisi vs.

Bütçe?

Dilerseniz AX1800U'ya bir bakın.

benimde aklımdan bu cihaz geçiyordu merlin firmware uyumlu değil diye biliyorum. Alsam merlin firmware kurabilir miyim bu cihaza? Ya da bundan daha iyi ve merlin firmware uyumlu cihaz var mıdır?