Merhaba,

Sonuç fena değil, ancak daha da iyi olabilir. Modeminiz destekliyorsa: İndirme hızını 70 veya 75 Mbps hızına sabitlemenizi öneririm. Muhtemelen bu sayede puan olarak B yerine A sonucunu alabilirsiniz. İndirme hızındaki gecikme değeri de bu sayede daha düşük olacaktır.

Son düzenleme:
Upload ve download jitter değerleri iyi. Download tarafında yüke binince artış olmuş ve bu yüzden B almışsınız.

Oyun oynarken download tam yüke ulaşamadığı için aslında A değerine sahip olacaksınız. Sorun yok bence.

Merhaba,

Sonuç fena değil, ancak daha da iyi olabilir. Modeminiz destekliyorsa: İndirme hızını 70 veya 75 Mbps hızına sabitlemenizi öneririm. Muhtemelen bu sayede puan olarak B yerine A sonucunu alabilirsiniz. İndirme hızındaki gecikme değeri de bu sayede daha düşük olacaktır.
Tamamen yanlış. 70-75Mbps'ye sabitlediği zaman 100Mbps pakete ödediği parayı çöpe atmış olur. 1Mbps azaltılarak yani 94-93-92-91 şeklinde gidilmeli.

100GB veride için yaklaşık 1 saat fark anlamına geliyor.

Son düzenleme:
Upload ve download jitter değerleri iyi. Download tarafında yüke binince artış olmuş ve bu yüzden B almışsınız.

Oyun oynarken download tam yüke ulaşamadığı için aslında A değerine sahip olacaksınız. Sorun yok bence.
Doğru tespit hocam, siz söyleyince fark ettim, test tam yükteki gecikme değerini vermiş. Dediğiniz gibi oyunlarda yüksek kullanım olmayacağı için, gecikme test sonucundaki gibi yüksek çıkmaz:thumbsup:

Tamamen yanlış. 70-75Mbps'ye sabitlediği zaman 100Mbps pakete ödediği parayı çöpe atmış olur. 1Mbps azaltılarak yani 94-93-92-91 şeklinde denenerek gidilmeli.

100GB veride için yaklaşık 1 saat fark anlamına geliyor.
Ben bu hızlarda bu değeri aldığım için böyle bir öneride bulundum. Dediğiniz gibi kademeli bir şekilde yapması daha iyi olacaktır. Bilgi için teşekkür ederim:coffee:

GeForce Now kullanıyorum ve ping zaman zaman 40-50 ms seviyelerine çıkıyor, bu da oyunda takılmaya sebep oluyor. Biraz araştırma yaptım ve QoS ayarı diye bir şey gördüm, yardımcı olabilirmiş sanırım, ancak nasıl yapılacağını bilmiyorum.
Modem marka/model: TP-Link AX1800 - EX20v

Son düzenleyen: Moderatör: