25457
Uzman
Keenetic Titan aldım, ilk gün iyiydi fakat şu an bufferbloat sorunu yaşıyorum. Ayrıca bazen kablosuzda performansı düşüyor. Sizce iade edip bu fiyata Keenetic Hero + Hopper yapmak mantıklı olur mu?
Sana demiştim...Keenetic Titan aldım, ilk gün iyiydi fakat şu an bufferbloat sorunu yaşıyorum. Ayrıca bazen kablosuzda performansı düşüyor. Sizce iade edip bu fiyata Keenetic Hero + Hopper yapmak mantıklı olur mu?
Eki Görüntüle 218189
Hocam altyapımda sorun var mış, mini PC alsam bile düzelmeyecek maalesef. İade edip Hero ve Hopper alacağım bari Wİ-Fİ kalitesi iyi olsun.
Hocam mükemmel olmasını istemiyorum, boşuna 10.000 TL vermemiş olayım. Çünkü 5000 TL'ye Hero modelini alsam muhtemelen benzer sonuçlar çıkacak.Profilde cevap verdim ama burada da vereyim. Senin kesinlikle altyapında sorun var. Bir kaç ay önce bunu öne sürmüştüm.
Geçen A+ aldığın foto paylaşmıştın. Şimdi aynı BE230 moduna dönmüş. GigaFiber'de zaten az bir upload latency normal ama seninki hep 100ms üstü, hem BE230 hem bunla.
Elindeki Titan çok iyi bir cihaz, zaten ilk kurulumundaki testlerde sen de fark etmişsindir. A+ alıyordun, evin her yerinde 900 Mbps alıyordun.
Muhtemelen mini PC, 9950X3D PC, veya quantum bilgisayar alsan bile gene böyle olacak. OpenWRT x86, pfSense, OPNsense kursan bile aynısı olacak. Hero+Hopper da aynısı olacak. Boşuna Titan'ı iade etmiş olacaksın.
Bu anca TurkNet tarafından çözülebilir. Eğer oturduğun binada herkes GigaFiber kullanıyorsa zaten çok normal. Veya OLT kaynaklı bir sorun vardır. Veya ONT. Veya veya... liste çok uzar ama artık kesin router kaynaklı değil.
Ayrıca şunu da belirteyim. Sen bu bufferbloat testine çok takıyorsun bence. Waveform testi Cloudflare sunucuları kullanıyor. O sıradaki yoğunluğa göre tam performans test yapamıyor olabilirsin. Belki o sırada İstanbul yerine Almanya'ya veya Romanya'ya bağlanıyor olabilir. Bu sadece sentetik bir test. Bu kadar takma ve mükemmeliyetçi olma bence.
Modemin sorunsuz çalıştığını test etmek istiyorsan bufferbloat testi yerine iperf3 testi yap. Bu asıl testtir. KeeneticOS'te bu var.
İade talebini iptal ettim. TurkNet'e yazacağım düzeltmeleri için. Teşekkürler.Bufferbloat testini çok takma bence.
Bu bir sentetik test ve en uç senaryoyu test ediyor. Full download veya upload sırası latency artıyor mu artmıyor mu. Bu kadar. Normal kullanımda zaten kimse interneti böyle kullanmıyor. Mesela oyun oynarken en fazla KB/s kullanıyor oyunlar. Download ve upload neredeyse hiç kullanılmıyor.
Bufferbloat'un önemli olduğu tek şey aynı anda bağlantının tam hız kullanılması. Yani aynı anda hem 4K Netfix izlemek, hem Steam'den 100GB oyun indirmek, hem de oyun oynamak. Bu sırada latency artıyorsa bufferbloat sorunu var demek.
Yabancı forumlarda da aynı cevabı alırsın. "Bufferbloat testlerini çok takmayın" diye. Ama sen bunu çok ciddiye alıyorsun bence.
iperf3 testi yap. Normal hız testi yap. Farklı odalardan kablosuz hız test yap. Eğer memnunsan daha da kurcalama bence ve biraz rahatla![]()