Herkese merhaba, CS2’de ani ping ve net jitter yükselmesi yaşıyorum. Waveform sitesinde test sonucum B çıkıyor. Bu nedenle router almak istiyorum. Mevcut modemi köprü modunda kullanıp yeni router kullanmak bu problemi çözer mi? Xiaomi mi router 4a düşünüyorum. Openwrt kurulmuş hazır satılanlar var. Direkt alıp kullanmayı düşünüyorum. Sizce işe yarar mı?
Herkese merhaba, CS2'de ani ping ve net jitter yükselmesi yaşıyorum. Waveform sitesinde test sonucum b çıkıyor. Bu nedenle router almak istiyorum. Mevcut modemi köprü modunda kullanıp yeni router kullanmak bu problemi çözer mi? Xiaomi Mi router 4A düşünüyorum. OpenWrt kurulmuş hazır satılanlar var. Direkt alıp kullanmayı düşünüyorum. Sizce işe yarar mı?
100 mpbs download, 20 mpbs upload. Fiber kullanıyorum. Wi-Fi ile bağlıyım. Modemim Zyxel EX3501-t0. QoS ayarı yaptım ama çok nadir A, genelde B geliyor.
Altyapım fiber. Bütçem aslında ne kadar az harcarsam o kadar iyi çünkü işten gelince ve hafta sonları oynuyorum belki 3-4 bin TL maksimum olabilir.
100 Mbps download, 20 Mbps upload. Fiber kullanıyorum. Wi-Fi ile bağlıyım. Modemim ZyXEL EX3501-T0. QoS ayarı yaptım ama çok nadir a ama genelde b geliyor.
Yaklaşık 1 yıldır aynı sorunu yaşıyordum. 2200 pingi gördüğüm oldu öyle söyleyeyim. Tek çözüm yolu var hocam. Uzuuun bir Ethernet kablosu almak. Onun dışında QoS, OpenWrt cart curt hiçbiri işe yaramadı bende. 15 metre Ethernet kablosu aldım ve ping şu an oynamıyor bile Full sabit ve ilk defa a+ skor aldım. 4 video + 2 oyun + Speedtest + bufferbloat test yaptım aynı anda ve ona rağmen a+ aldım öyle söyleyeyim.
Yaklaşık 1 yıldır aynı sorunu yaşıyordum. 2200 pingi gördüğüm oldu öyle söyleyeyim. Tek çözüm yolu var hocam. Uzuuun bir Ethernet kablosu almak. Onun dışında QoS, OpenWrt cart curt hiçbiri işe yaramadı bende. 15 metre Ethernet kablosu aldım ve ping şu an oynamıyor bile Full sabit ve ilk defa a+ skor aldım. 4 video + 2 oyun + Speedtest + bufferbloat test yaptım aynı anda ve ona rağmen a+ aldım öyle söyleyeyim.
Wi-Fi ile istediğin Router'ı al. Bufferbloat yaşayacaksın çünkü sen bağlı olduğun an başkası bağlandığı anda ne olursa olsun o gecikmeyi hissedeceksin fakat çok çok azalır. Kablolu bağlantımda bile bufferbloat sorunları yaşıyorum çünkü modeme 3 kablo bağlı ek olarak Wi-Fi'ya 4 cihaz bağlı, QoS ile kurtarıyorum.
Wi-Fi ile istediğin Router'ı al. Bufferbloat yaşayacaksın çünkü sen bağlı olduğun an başkası bağlandığı anda ne olursa olsun o gecikmeyi hissedeceksin fakat çok çok azalır. Kablolu bağlantımda bile bufferbloat sorunları yaşıyorum çünkü modeme 3 kablo bağlı ek olarak Wi-Fi'ya 4 cihaz bağlı, QoS ile kurtarıyorum.