Herkese merhaba, CS2’de ani ping ve net jitter yükselmesi yaşıyorum. Waveform sitesinde test sonucum B çıkıyor. Bu nedenle router almak istiyorum. Mevcut modemi köprü modunda kullanıp yeni router kullanmak bu problemi çözer mi? Xiaomi mi router 4a düşünüyorum. Openwrt kurulmuş hazır satılanlar var. Direkt alıp kullanmayı düşünüyorum. Sizce işe yarar mı?
Detaylar
Kim cevapladı?Altyapın nedir? Bütçe nedir?
Herkese merhaba, CS2'de ani ping ve net jitter yükselmesi yaşıyorum. Waveform sitesinde test sonucum b çıkıyor. Bu nedenle router almak istiyorum. Mevcut modemi köprü modunda kullanıp yeni router kullanmak bu problemi çözer mi? Xiaomi Mi router 4A düşünüyorum. OpenWrt kurulmuş hazır satılanlar var. Direkt alıp kullanmayı düşünüyorum. Sizce işe yarar mı?
İnternetin kaç Mbit, fiber mi VDSL mi kullanıyorsun?
Son düzenleyen: Moderatör:
Alt yapım fiber. Bütçem aslında ne kadar az harcarsam o kadar iyi çünkü işten gelince ve haftasonları oynuyorum belki 3-4 bin TL maksimum olabilir.
100 mpbs download, 20 mpbs upload. Fiber kullanıyorum. Wi-Fi ile bağlıyım. Modemim Zyxel EX3501-t0. QoS ayarı yaptım ama çok nadir A, genelde B geliyor.İnternetin kaç Mbit, fiber mi VDSL mi kullanıyorsun?
Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapım fiber. Bütçem aslında ne kadar az harcarsam o kadar iyi çünkü işten gelince ve hafta sonları oynuyorum belki 3-4 bin TL maksimum olabilir.
100 Mbps download, 20 Mbps upload. Fiber kullanıyorum. Wi-Fi ile bağlıyım. Modemim ZyXEL EX3501-T0. QoS ayarı yaptım ama çok nadir a ama genelde b geliyor.
AX3000t içine OpenWrt kurarsan işini görecektir.
Sweone
Uzman
Yaklaşık 1 yıldır aynı sorunu yaşıyordum. 2200 pingi gördüğüm oldu öyle söyleyeyim. Tek çözüm yolu var hocam. Uzuuun bir Ethernet kablosu almak. Onun dışında QoS, OpenWrt cart curt hiçbiri işe yaramadı bende. 15 metre Ethernet kablosu aldım ve ping şu an oynamıyor bile Full sabit ve ilk defa a+ skor aldım. 4 video + 2 oyun + Speedtest + bufferbloat test yaptım aynı anda ve ona rağmen a+ aldım öyle söyleyeyim.
OpenWrt kurabilir miyim tam emin değilim çok anladığım şeyler değil maalesef.
Yaklaşık 1 yıldır aynı sorunu yaşıyordum. 2200 pingi gördüğüm oldu öyle söyleyeyim. Tek çözüm yolu var hocam. Uzuuun bir Ethernet kablosu almak. Onun dışında QoS, OpenWrt cart curt hiçbiri işe yaramadı bende. 15 metre Ethernet kablosu aldım ve ping şu an oynamıyor bile Full sabit ve ilk defa a+ skor aldım. 4 video + 2 oyun + Speedtest + bufferbloat test yaptım aynı anda ve ona rağmen a+ aldım öyle söyleyeyim.
Kime sorsam kabloda olsa Wi-Fi'da olsa fark etmez kaliteli router gerekli diyor.
OpenWrt kurabilir miyim tam emin değilim çok anladığım şeyler değil maalesef.
AX3000T'ye OpenWrt kurmayı @NYTMARE hocam biliyor yardımcı olacağını düşünüyorum.
Kime sorsam kabloda olsa Wi-Fi'da olsa fark etmez kaliteli router gerekli diyor.
Önemli olan router ve ona kablo ile bağlı olmanız lazım Wi-Fi ile a+ almanızın garantisi yok.
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
Wi-Fi ile istediğin Router'ı al. Bufferbloat yaşayacaksın çünkü sen bağlı olduğun an başkası bağlandığı anda ne olursa olsun o gecikmeyi hissedeceksin fakat çok çok azalır. Kablolu bağlantımda bile bufferbloat sorunları yaşıyorum çünkü modeme 3 kablo bağlı ek olarak Wi-Fi'ya 4 cihaz bağlı, QoS ile kurtarıyorum.
O zaman önce kabloyla deneyip sonra para harcamak daha mantıklı galibaAX3000T'ye OpenWrt kurmayı @NYTMARE hocam biliyor yardımcı olacağını düşünüyorum.
Önemli olan router ve ona kablo ile bağlı olmanız lazım Wi-Fi ile a+ almanızın garantisi yok.
Bende o zaman önce kabloyla deneyip openwrt ile uğraşmak lazımWi-Fi ile istediğin Router'ı al. Bufferbloat yaşayacaksın çünkü sen bağlı olduğun an başkası bağlandığı anda ne olursa olsun o gecikmeyi hissedeceksin fakat çok çok azalır. Kablolu bağlantımda bile bufferbloat sorunları yaşıyorum çünkü modeme 3 kablo bağlı ek olarak Wi-Fi'ya 4 cihaz bağlı, QoS ile kurtarıyorum.