Hocam Ethernet ile test etmeden bilemezsiniz ya. Ben telefondan mesela routerın üstüne koyup hız testi denedim, 1 metre, 2 metre uuzaklaştırdım denedim. Dağıtıcıdan denedim. 5G 2.4GHz denedim. Herkesi internetten çıkartıp kendi telefonuma öncelik verip öylye bile denedim ama a+ skor alamadım bufferbloat testte. Ta ki Ethernet kablosu alana kadar. Benim router da TP-Link XC220 G3.

AX3000T'ye OpenWrt kurmayı @NYTMARE hocam biliyor yardımcı olacağını düşünüyorum.

Önemli olan router ve ona kablo ile bağlı olmanız lazım Wi-Fi ile a+ almanızın garantisi yok.

Wi-Fi ile istediğin Router'ı al. Bufferbloat yaşayacaksın çünkü sen bağlı olduğun an başkası bağlandığı anda ne olursa olsun o gecikmeyi hissedeceksin fakat çok çok azalır. Kablolu bağlantımda bile bufferbloat sorunları yaşıyorum çünkü modeme 3 kablo bağlı ek olarak Wi-Fi'ya 4 cihaz bağlı, QoS ile kurtarıyorum.

Hocam Ethernet ile test etmeden bilemezsiniz ya. Ben telefondan mesela routerın üstüne koyup hız testi denedim, 1 metre, 2 metre uuzaklaştırdım denedim. Dağıtıcıdan denedim. 5G 2.4GHz denedim. Herkesi internetten çıkartıp kendi telefonuma öncelik verip öylye bile denedim ama a+ skor alamadım bufferbloat testte. Ta ki Ethernet kablosu alana kadar. Benim router da TP-Link XC220 G3.
kablolu ve kablosuz birden fazla test yaptım. kablolu(cat 5e) qos ayarlı waveform testi 'C' geldi. Kablolu Qos ayarsız 'F' geldi. Qos ayarsız kablosuz 'F' geldi. Kablosuz Qos ayarlı 'A' geldi. Normalde kablolu qos ayarlı daha iyi gelmesi gerekirken, kablosuz qos ayarlı en iyi sonucu verdi. Sizler nasıl yorumlarsınız. Sonuçlar ektedir. Hız testinde 500mpbs alma sebebim türk telekom 1 aylığına 500/50 hediye verdi aslında paketim 100/20 zaten qos ekranında ayarı ekran görüntüsünüde ekledim. Sınıflandırma kurulumda laptopuma öncelik verdim. Shaper kurulumunda ise upload'ı 17mpbs'ye sınırladım. Bu ayarlarla 'A' alıyorum ama yine de CS2'de ani ping artışı ve net jitter artışı yaşıyorum. @NYTMARE hocam sizinde fikirlerinize ihtiyacım var.

Dosya Ekleri

• kablosuz hız testi.webp
    kablosuz hız testi.webp
    428 KB · Görüntüleme: 23
  • qoslu kablosuz hız testi.webp
    qoslu kablosuz hız testi.webp
    386,7 KB · Görüntüleme: 28
  • qossuz kablosuz waveform.webp
    qossuz kablosuz waveform.webp
    282,9 KB · Görüntüleme: 22
  • kablolu qoslu waveform.webp
    kablolu qoslu waveform.webp
    297,6 KB · Görüntüleme: 19
  • kablosuz qoslu waveform.webp
    kablosuz qoslu waveform.webp
    305,9 KB · Görüntüleme: 26
  • QOS EKRANI.webp
    QOS EKRANI.webp
    55 KB · Görüntüleme: 29
Kablolu ve kablosuz birden fazla test yaptım. Kablolu(CAT 5e) QoS ayarlı waveform testi 'C' geldi. Kablolu QoS ayarsız 'F' geldi. QoS ayarsız kablosuz 'F' geldi. Kablosuz QoS ayarlı 'a' geldi. Normalde kablolu QoS ayarlı daha iyi gelmesi gerekirken, kablosuz QoS ayarlı en iyi sonucu verdi. Sizler nasıl yorumlarsınız. Sonuçlar ektedir. Hız testinde 500Mbps alma sebebim Türk Telekom 1 aylığına 500/50 hediye verdi aslında paketim 100/20 zaten QoS ekranında ayarı ekran görüntüsünüde ekledim. Sınıflandırma kurulumda laptopuma öncelik verdim. Shaper kurulumunda ise Upload'ı 17Mbps'ye sınırladım. Bu ayarlarla 'a' alıyorum ama yine de CS2'de ani ping artışı ve net jitter artışı yaşıyorum. @NYTMARE hocam sizin de fikirlerinize ihtiyacım var.

Senin SQM kullanman şart eğer 200 Mbit veya üstü tarife kullanmayacaksan Xiaomi AX3000T alıp OpenWrt ile kullanmanı öneririm böylece sorununu çözersin ama 1000 Mbit tarife alabilirim dersende router olarak mini PC kullanmaya ihtiyacın var çünkü bu SQM kullanımında işlemcinin tek çekirdek performansı önemli.

Senin SQM kullanman şart eğer 200 Mbit veya üstü tarife kullanmayacaksan Xiaomi AX3000T alıp OpenWrt ile kullanmanı öneririm böylece sorununu çözersin ama 1000 Mbit tarife alabilirim dersende router olarak mini PC kullanmaya ihtiyacın var çünkü bu SQM kullanımında işlemcinin tek çekirdek performansı önemli.

Hiç anlamadığım konular. Openwrt nasıl kurulur? SQM nedir? hız olarak 100/20 benim için yeterli fakat işlemleri nasıl yapacağım bilmiyorum. Bildiğiniz hazır yapıp satan var mı? veya kaynak

Hiç anlamadığım konular. OpenWrt nasıl kurulur? SQM nedir? Hız olarak 100/20 benim için yeterli fakat işlemleri nasıl yapacağım bilmiyorum. Bildiğiniz hazır yapıp satan var mı? Veya kaynak.

Sen cihazı al gelince kutudan çıkartmadan buraya yaz uzaktan bağlanıp OpenWrt kurulumu yapayım.