Bu konuda Microsoft'un da hacklenebilr olduğu görüldü. Bakalım sonumuz ne olacak.
Ciddi açıdan bakacak olursak bulut depolama servisleri bayağı sıkıntıda galiba. Hele Google ilk göz ağrısı gibi. Şükür böyle haber görmedim, görmeyebilm de. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ama internet hayatımızda. Mesela Google One aldığınızı düşünün. PC, laptop, telefon ve tablette otomatik yedekleme yapıyor. Bu yüzden daha iyi olmaz mı?
Bulut = başkasının bilgisayarı. Yasal düzenlemeler gereği içerikler de yapay zekayla taranıyor, sakıncalı içerik tespit edilirse hesap kısıtlanıyor. Hassas ve kişisel verileri depolamak için kötü bir seçenek bence.
Ama yine de Windows kullanıyoruz. İki gün sonra unutulur bu olay. Peki Windows konusu hakkında düşünceniz nedir?
Ama internet hayatımızda. Mesela Google One aldığınızı düşünün. PC, laptop, telefon ve tablette otomatik yedekleme yapıyor. Bu yüzden daha iyi olmaz mı?
Senkronizasyon açısından çok faydalı ama güvenli olmadığı için ben kullanmıyorum. Drive'ımda bile sadece okul projelerim ve belirli dosyalarım var, apk oyunlar vs.
Bulut = başkasının bilgisayarı. Yasal düzenlemeler gereği içerikler de yapay zekayla taranıyor, sakıncalı içerik tespit edilirse hesap kısıtlanıyor. Hassas ve kişisel verileri depolamak için kötü bir seçenek bence.
Şifreli bulut depolama hizmetlerini kullanırsanız dosyalar sızdırılsa bile okunabilir olmayacaklar. Microsoft ve Google'ın hizmetlerinin çoğunda bu eksik.
Senkronizasyon açısından çok faydalı ama güvenli olmadığı için ben kullanmıyorum. Drive'ımda bile sadece okul projelerim ve belirli dosyalarım var, apk oyunlar vs.