Merhaba,

Biliyorsunuz, her şey zamlanıyor ve bulut depolama da bundan etkileniyor. Google için en cömert derken o da gitti neredeyse. Diğer depolama hizmetleri de çok pahalı olmaya başladı. Hala kullanmaya değer mi yoksa fiziki diske mi talim edeceğiz?

Fiziki diskten kastım SSD veya HDD. İster sabit, ister taşınabilir.

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bulut bana kesinlikle daha güvenilir geliyor. Kullanmaya başladığımdan beri bulutta veri kaybı yaşamadım. Evde fiziksel olarak neler oldu derseniz: 1TB western digital my passport kafa atma problemi ile tamamen kullanılmaz hale geldi. Kutusundan çıkarıldı sata bağlandı falan nafile, ona elveda dedik. 250gb diskim sd kartlarıma low level format atarken benim hatam yüzünden gitti. 80gb bir seagate kitap rafından düşerek bozuldu. 20 yılda bir kısmı yedekli desek 1tb veri uçtu gitti. Ha yok ben düzenli adamım sabit diskleri kitapların üstüne koymam, neye format attığıma 2 defa bakarım, usbyi çıkarırken bile aygıtı çıkar yapıyorum diyorsanız başka :D

1 - Ne depolayacaksın? (Doküman, video, fotoğraf, karışık)
2 - Gizli olmaları ne kadar önemli?
3 - Yedek olarak mı? Yoksa asli olarak mı tutacaksın?
4 - Depolama boyutu toplamda ne olacak?
5 - Bütçeniz nedir?
Bunların cevabına göre seçenekte değişecektir. Mesela benim toplamda 12 TB depolamam gerekiyor, bunun 8 TB'ının gizliliği önemli. Bu yüzden FDE + AES-256 ile şifrelenmiş şekilde ağ bağlantısı kesili diskte tutuyoruz. Kalan 3 TB kişisel içerikler olduğu için harici diskte tutuyoruz. 1 TB için de bulut kullanıyoruz. Ama bir site sunucusunun verilerini tutmak isteseydik bu sefer AWS gibi bir depolama hizmeti tercih edebilirdik.