Bulut depolama sizin gözünüzde nasıl? Teknoloji devlerinin bulut depolama tarzları var. HPC sunucularında veri yedeklemek için bu teknoloji devleri ile anlaşma yapıyorlarmış. Kimi şirketler de buna dahilmiş. Onlar güveniyorken, açtığım bir konuda harici disk diyenler ön planda durdu. Mesela üniversitenin HPC sunucuları olan yerler bu şirketlerle anlaşma yapıyorlarmış. Ki bu sunucular Türkiye'de 4-5 tane var gibi, üniversite olarak. Bulut depolama olduktan sonra buluta yedekleniyor ve ihtiyaç olduğu zaman tekrar indirme işlemi yapıyorlar.

Asıl sormak istediğim: Bu anlattığım konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Kişisel olarak bulut depolamayı nasıl görüyorsunuz? Yoksa harici diskle devam ediyorum mu diyorsunuz?

Benim için hayati öneme sahip notlarımın tamamı iCloud'da yüklü. Yaşadığım bir kaza sonucu yedek HDD'deki tüm verileri kaybedince Mac alıp tüm notlarımı iCloud'a aktardım. Veri aktarımını tamamlayıp kullanmaya alışınca yedek HDD'yi boşaltıp farklı amaçlar için kullanmayı düşünüyorum.

Kişisel fotoğraf, video ve belgerimi harici diske aktarıyorum. Bulut kısmına beğendiğim film, dizi (anime), oyun ve dlc paketi gibi dosyaları aktarıyorum.

Asıl sormak istediğim: Bu anlattığım konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Kişisel olarak bulut depolamayı nasıl görüyorsunuz? Yoksa harici diskle devam ediyorum mu diyorsunuz?
Bulut depolama senkronizasyon yapılacaksa kullanılır; ya da büyük bir alana ihtiyacınız vardır, harici bir şekilde onu depolayamazsanız yapılır. Ya da harici olarak depolasanız bile, yedek olarak kullanmak isterseniz kullanılır. Bulut depolamayı normal bir disk olarak görülmesini pek doğru bulmuyorum. Normal diske her yerde, her zaman erişim imkanı yok; buluta ise internetin olduğu her yerde erişebilirsiniz. Bu açıdan senkronizasyon işi bence çok daha kolay oluyor. Kısacası, senkronizasyon ihtiyacım varsa bulut teknolojisi kullanırım. Ama Google Drive ya da fotoğraflar kullanır mıyım, sanmıyorum. Yüksek ihtimalle Ente kullanırım çünkü açık kaynak ve veriler şifrelenmiş olarak gidiyor.

Elimdeki lisanslı videoları arşivlemek için 1TB SSD aldım. İçerisinde binlerce dolar yatıyor. Umarım o SSD'me bir şey olmaz :D

Tüm notlarım, hatıralarım ve önemli dosyalarım bulut depolamada duruyor. 10-15 yıllık dosyalarıma dahi erişebiliyorum. Önemli fotoğraf ve dosyaların tümünü oraya atıyorum. Hatta bebekliğime ve çocukluğuma ait anılar dahi orada. Çok eski bir telefonda ve küçük bir kameramız, minik bir HDD diskimiz vardı oralarda bulmuştuk. Ben bulduğum gibi hemen hepsini yedekleyip bulut depolamaya attım. Atmasaydım çoğu kayıptı mesela.

Benim için hayati öneme sahip notlarımın tamamı iCloud'da yüklü. Yaşadığım bir kaza sonucu yedek HDD'deki tüm verileri kaybedince Mac alıp tüm notlarımı iCloud'a aktardım. Veri aktarımını tamamlayıp kullanmaya alışınca yedek HDD'yi boşaltıp farklı amaçlar için kullanmayı düşünüyorum.
iCloud sağ olsun, Hollywood oyuncularının ifşaları internette dolaşıyor. :D