DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
20250808_223607.webp

20250808_223142.webp

20250808_222518.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Gece yarısı nasıl oluyor?

Fark ettim...

Benim icin 22:30 - 2:30 arasına kadar gece yarısı. Normalde bu saatlerde yıldız çekmeye başlıyorum ama Ay tepedeyken biraz da gökyüzü cekeyim dedim, cok iyi aydinlatiyor.

Yıldızlar nasıl gözükebiliyor? Ben gece gökyüzüne baktığımda 2,3 tane anca görebiliyorum.

Şu an Ay sebebiyle görmeniz zor ama Ay yokken de gözükmüyorsa sebebi ışık kirliliği olmali. Light Pollution Map'e girip Bortle kaç içerisinde olduğunuzu hesap etmelisiniz. Ben şu an kırsalda çekim yapıyorum, Bortle 2 ila 3 arası yani bu da demek oluyor ki cok temiz.

Şehirler Bortle 6-7 gibi ışık duvariyla çevrili oluyor ne yazık ki. Sehirdeyken ben de cekemiyorum ve goremiyorum elbette.

Şu an Ay sebebiyle görmeniz zor ama Ay yokken de gözükmüyorsa sebebi ışık kirliliği olmali. Light Pollution Map'e girip Bortle kaç içerisinde olduğunuzu hesap etmelisiniz. Ben şu an kırsalda çekim yapıyorum, Bortle 2 ila 3 arası yani bu da demek oluyor ki cok temiz.

Şehirler Bortle 6-7 gibi ışık duvariyla çevrili oluyor ne yazık ki. Sehirdeyken ben de cekemiyorum ve goremiyorum elbette.
2 gün sonra memlekete gideceğim, kırsal orası. Dediğiniz şeyi denemek için sabırsızlanıyorum.