Kendi fikrim. Burası teknoloji forumu, milletin donanım konuştuğu, oyun tartıştığı yerde psikolojik destek aramak çok saçma geliyor bana. Adamın canı sıkılmış, sevgilisinden ayrılmış ya da hayattan bezmiş, gelip burada konu açıyor. Karşısında cevap verenlerin yarısı on beş yaşında çoluk çocuk, diğer yarısı da kendi hayatını toparlayamamış, sabah akşam ekran başında ki arkadaşlar.

Sırf bedava diye ya da anonim takılıp iç dökmek kolay geliyor diye yapıyorlar ama aldıkları tavsiyeler "kardeşim takma kafana, spora başla geçer" seviyesinden öteye zerre geçmiyor. Harbi psikolojik sorunu olan adamın yeri burası değil, paşa paşa randevusunu alıp bir uzmana gidecek. Burada anca birbirlerinin saçma sapan dertlerini okuyup kendi kendilerini daha çok dibe çekerler, koca bir vakit kaybından başka bir halta yaramaz.

Bir teknoloji forumunda sanki 50 TL'lik psikolog seansı gibi çatır çatır bu tür konu açılması saçma geliyor. Ben kendime bakamıyorum bir de o adama akıl hiç veremem 😀.

Asıl sorunumuz bence "... Ne düşünüyorsunuz?" konusu açanlar. Osmanlı tokadı hakkında ne düşünüyorsunuz diye konu açanı bile gördüm. Etkileşim kasmak için yapıldığı çok belli yoksa düşünmüyorum karşıdakinin benim Osmanlı tokadı hakkında ne düşündüğümü merak ettiğini.

Son zamanlarda bu durum çok sık olmaya başladı ve gerçekten rahatsız edici. Buraya kafa dağıtmak için giren insanlar var; böyle konuları görünce kendi kafalarını da dağıtamıyorlar. Yapay zeka diye bir şey var, gidip onunla dertleşsinler. Burayı psikolojik destek alanı olarak kullanmaları bana çok saçma geliyor.