Galiba bir içerik üreticisinin avucu kaşınıyordu ve paraya ihtiyacı vardı?.. Bu yüzden internet çok tehlikeli bir yerdir ve dijital ayak izi giderek önemi artmaya başlamıştır. Zamanında, sırf "etkileşim" ve "para" için bir insanın hayatını bitirdiler. Belki de bildiği ve kaldıramayacağı gerçeklerden kaçmak için girdiği iş yerinde, tekrar aynı muhabbet dönecektir?.. İnsanlar, kendilerinde olan kötü şeyleri biliyorlar ve karşı taraf çok iyi şekilde ilerlerken o kendilerindeki kötülüğü görünce saldırmaya başlıyorlar... Eskiden "Tanrı"ya dua ederlerdi ve şimdi de ne demek isterseniz "sorumluluk, duygu, ahlak" transferi ile günah çıkartıp rahatlıyorlar. Bu kitleyi de yerinde tutmak için benim Türkçeleştirmeme "Bildirim Dini" kullanılıyor ve oldukça işe yarıyor. Din, afyondur...

@senuzulme dediği gibi zamanında, buna benzer olay olarak TTO'nun da başını yaktılar. İnsanlar sadece kendi anlamak istediklerini anlarlar ve gerçeği anlamak için uğraşmazlar. Sürü psikolojisi gibi davranırlar. Bu linç kültürü, sivrisinek gibi her zaman beslenecek bir organ bulur ve tam olarak bu yüzden linç kültürünün hiçbir zaman yeri ve zamanı geçmez.

Dünya'nın böyle rahat görüldüğüne bakmayın. İnsanlar şu sıralar umursamaz olarak aşıyorlar; çünkü enerjileri kalmadı. (Bir de, o zamanlardan bu zamanlara çok şeyler değişti). Yer, zaman ve kişi optimum düzeye geldiğinde nasıl linçler çıkacak görürsünüz... Dünyada çok fazla "Pollyanna" var.
Baba sen felsefeci misin bu nece bir anlatımdır.

İşte o zamanın ergen kitlesi ile şu anki ergen kitlesinin düşünce şekli tamamen farklı. O döneme göre çok daha ağır yaşam şartları insanları yordu ve dini yaşama zorlama baskıları özellikle üniversite çağındaki öğrencilerde aşırı ters tepti, bu yüzden kimse de umursamamaya başladı.
Lylo meselesini tam bilmiyorum fakat TTO meselesini biliyorum onun üzerinden örnek vereyim. O dönem TTO'yu linçleyenlerin en büyüğü 12 - 13 yaşında çocuklardı. Sevdikleri bir youtuber çıkıp laf ettiğinde hiç sorgusuz sualsiz ana avrat küfür ediyorlardı. Artık sosyal medya kullanım yaşı büyüdü ve insanlar neyin ne olduğuna daha çok dikkat ediyor. Olay tamamen bundan ibaret.
Şimdiki zamanın ergenleri, hiçbir şey bilmiyor. Dümdüz yetiştikleri için çok rahatlar. Sülalem, neredeyse tamamı öğretmen ve görüşlerine göre "Sıfır Bilgi"yle geliyorlarmış. Zaten görülüyor. Ebeveynler, benden uzak dursun da ne yaparsa yapsın diyenler var. Ebeveynler galiba, "Zamanında beni çok sıkıştırdılar, beni söyl yetiştirdiler, çocukluğumu yaşayamadım" diyerek: "Saldım çayıra mevlam kayıra" şeklinde yetiştirilmeye başlandı. Binaenaleyh, kavram bilmeyen çok insan (birey değil insan; çünkü birey olmalarına asla izin verilmiyor) yetişmeye başladı ve hızla artıyor. "Para için evlenme, maaş birleştirmek için evlenme ve saire" sonucuna bir de kadınların "Çocuk için evlenme" seçeneği eklendiğinde çok saçma karmaşık bir boyuta çıkıyor.

İşin, trajikomik kısmı: "Kaçtıkları ya da kaçtığımız olgulara, çok hızlı yaklaşıyoruz. "Metabiliş"sel farkındalik önemlidir. Yapımı zordur, felsefe hayat kurtarır.
Metabiliş (veya üstbiliş / metacognition), en basit tanımıyla bireyin kendi zihinsel süreçlerini ve düşünme biçimini fark etmesi, izlemesi ve yönetmesidir; yani kısaca *"düşünme hakkında düşünmek"*tir.
Kaynak

Baba sen felsefeci misin bu nece bir anlatımdır.
Estağfurullah! Ben! Hî'çim...