Zamanında yeteri kadar bilgi sahibi olmayan insanların doğa ve evreni anlamlandırma çabasının bugünlerde insanlara boş vaatler satan ritüellere dönüşmesi.. Saçmalıklar silsilesi.
Ek olarak bkz: Forer Barnum Etkisi

Zamanında yeteri kadar bilgi sahibi olmayan insanların doğa ve evreni anlamlandırma çabasının bugünlerde insanlara boş vaatler satan ritüellere dönüşmesi.. Saçmalıklar silsilesi.
Ek olarak bkz: Forer Barnum Etkisi
Bu etkiyi biliyorum. İnsanlar kendilerini özel zanneder, bir anlam biçer. Ama biz evrenin içinde kum tanesi bile değiliz.

Astroloji, hiçbir zaman tam anlamıyla bilimsel veya rasyonel bir olgu olmamıştır. Ancak Astroloji dalı zamanında Astronomi bilimine çok fazla katkı sağlamış bir daldır. Eski çağlarda yaşayan uygarlıklar Astroloji kullanarak Astronomi biliminin temelini atmıştır.

Doğru yönde atılan yanlış adımlar olarak değerlendirebiliriz.

Onun dışında günümüzde tamamen saçmalık, irrasyonel ve mantık dışı buluyorum. Savsata ve kurgusal olaylardan ibaret. Masallara ne kadar inanıyorsam burçlara da o kadar inanıyorum.

Burçları bilmem de Astroloji dalı zamanında Astronomi bilimine çok fazla katkı sağlamış bir daldır. Eski çağlarda yaşayan uygarlıklar Astroloji'yi kullanarak Astronomi biliminin temelini atmıştır. Astroloji hiçbir zaman bilimsel bir şey olmadı ve burç kısmı tamamen saçmalıktan ibaret olduğunu düşünüyorum.
Eskiden astroloji önemliydi. Fakat şimdi sözde bilim oldu ve "Jüpiter hareket etti dışarı çıkamam" diyen insanlara düştü.

Başka insanların inançları seni ilgilendiriyorsa kendindeki eksiklere de dönüp bakmalısın bence. Ben Triple T kültüne inanıyorum mesela, bu kimseyi de ilgilendirmez.
Ben neden kendime bakıyorum ki? Düşünsene hiç seçemedin bir gün doğduğun için insanlar sana "Vay sen yengeçsin" demesi garip. Triple T daha kötü ama ses çıkartmayacağım.

Selamlar, sorum başlıktaki gibidir. Düşünceleriniz nelerdir?

Benim düşüncem, ikisi de saçmalıktır; burçlara inanan kişilerle arkadaş olmam. Mars veya Jüpiter hareketi sizi etkilemez.
"Burçlara inanan kişilerle arkadaş olmam" seviyesinde değilim, olmam da hiçbir zaman. Ancak saçma buluyorum.

"Burçlara inanan kişilerle arkadaş olmam" seviyesinde değilim, olmam da hiçbir zaman. Ancak saçma buluyorum.
Deneyimlerim bana bu fikri benimsetti. Ben neden seçemediğim bir gün yüzünden insanlar tarafından yargılanıyorum? Ama haklısın sana katılıyorum saçma.

Ben neden kendime bakıyorum ki? Düşünsene hiç seçemedin bir gün doğduğun için insanlar sana "Vay sen yengeçsin" demesi garip. Triple T daha kötü ama ses çıkartmayacağım.
İnsanlar tartışmalarında burcunu öne çıkarıp ad hominem için kullanıyorsa bunun ırkçılıktan farkı yok fakat bir insan sırf şuna inanıyor diye şöyle sınır koyar aptaldır dersen senin de burcunu öne çıkarıp ad hominem yapanlardan farkın yok.