Eskiden astroloji önemliydi. Fakat şimdi sözde bilim oldu ve "Jüpiter hareket etti dışarı çıkamam" diyen insanlara düştü.
O gibi şarlatanlık yapan insanlar her dönemde vardı, olmaya devam edecek. İnanç olgusu insanların en hassas noktalarından birisi olduğu için manipüle edilmeye o kadar açık. Bunu öğrenerek, araştırarak, doğru sorgulamaları yaparak aşabiliriz.

Konusu gelmişken kendi halinde burçlara inanan, kendi hayatını yaşayan insanlarla bir sorunum yok. İnanan hobi olarak gene inansın ancak burcuna göre, doğum saatine vb. gibi, ne olduğu hiç fark etmeyen şeylerle yargılayan insanlar eğitimsiz, cahil, dogmatik ve zekaları çok gerilerde olan bireylerdir.

İnsanlar tartışmalarında burcunu öne çıkarıp ad hominem için kullanıyorsa bunun ırkçılıktan farkı yok fakat bir insan sırf şuna inanıyor diye şöyle sınır koyar aptaldır dersen senin de burcunu öne çıkarıp ad hominem yapanlardan farkın yok.
Yani aslında burçlara inanan herkes bir yerde burçlar hakkında sohbet açıyor ve "ben inanmıyorum" deyince benden uzaklaşıyorlar. Bu benim sorunum değil. Ama haklısın eğer direk hiç yaşamadan "Burçlara inanlar salaktır" falan deseydim ad hominem olurdum.

Uzaydaki taş parçasının hayatımı, aksiyonlarımı etkileyeceğini dâhâ düşünmüyorum, düşünenin de bana yararı yoksa pek umursamıyorum.

O gibi şarlatanlık yapan insanlar her dönemde vardı, olmaya devam edecek. İnanç olgusu insanların en hassas noktalarından birisi olduğu için manipüle edilmeye o kadar açık. Bunu öğrenerek, araştırarak, doğru sorgulamaları yaparak aşabiliriz.

Konusu gelmişken kendi halinde burçlara inanan, kendi hayatını yaşayan insanlarla bir sorunum yok. İnanan hobi olarak gene inansın ancak burcuna göre, doğum saatine vb. gibi, ne olduğu hiç fark etmeyen şeylerle yargılayan insanlar eğitimsiz, cahil, dogmatik ve zekaları çok gerilerde olan bireylerdir.
Sorun zaten bir anda burçlar konusu açan, beni seçemediğim bir güne sığdıran insanlara karşıyım. Yani evinde tek başına burçlara bakan birine sorunum yok beni yargılamayacaksa.

Uzaydaki taş parçasının hayatımı, aksiyonlarımı etkileyeceğini dâhâ düşünmüyorum, düşünenin de bana yararı yoksa pek umursamıyorum.
Reis jüpiter hareket etti ben bu akşam dışarıda değilim (!)

Ne bilimsel ne metafiziksel bir karşılığı olan bir kavram. Ha güneş sistemindeki gezegenlerin kütle çekiminin embriyonik hücre göçünü veya nöronların davranışları üzerindeki etkilerini kanıtlayabilirse astrolojistler o zaman inanırım.