Bütün operatörler Türk Telekom altyapısı mı kullanıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ben10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B

Ben10

Becerikli
Altyapısı kullanmayan internet servis sağlayıcısı var mıdır ülke genelinde? Yoksa tüm operatörler mi bu altyapıyı kullanıyor.?

VAE den bahsediyorsanız, Türk Telekom ve Superonline kiralama hizmeti veriyor diye biliyorum.

Turkcell Superonline'ın ve Türknet'in bazı bölgelerde kendi fiber altyapısı var, ancak bu operatörler kendi altyapılarının olmadığı bölgelerde hala Türk Telekom altyapısını kullanıyorlar.

Türksat Kablonet de kendi altyapısını kullanıyor diye biliyorum.

Altyapısı kullanmayan internet servis sağlayıcısı var mıdır ülke genelinde? Yoksa tüm operatörler mi bu altyapıyı kullanıyor.?
ADSL/VDSL altyapılar Türk Telekom tarafından sağlanmakta. Fiber altyapılar ise Türk Telekom, Superonline ve TurkNet tarafından sağlanmakta, Millenicom gibi kendi altyapısı olmayan internet servis sağlayıcıları, çoğunlukla fiber altyapılarda Türk Telekom kullanıyor, Superonline kullandıkları da olabiliyor. ADSL/VDSL altyapılarda zaten altyapı seçme gibi bir olanak yok, bütün ADSL/VDSL altyapılar Türk Telekom'a ait.
Ayrıca Kablonet de fiber çektiği olabiliyor ama bu çok nadir oluyor. Bölgenizde Kablonet varsa büyük ihtimalle televizyon anten kablosu gibi bir kablo ile hizmet veriliyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…