Önceden bu tarz bir rehber yazmıştım fakat sadece 21H2 sürümünde oluyordu. Bugün 23H2, 24H2 gibi; tüm sürümlerde geçerli olan bir rehberle geldim.

Bunun için kullanmamız gereken bir program var. Programımız StartAllBack. Microsoft Store'da da bulunmakta. Dilerseniz kendi sitesinden de indirebilirsiniz.

Programı indirip kurduğunuzda otomatik olarak görev çubuğu şu şekilde modern ve şık bir görünüm alıyor:

1755705321028.webp

Windows içerisinden ayarladığınız sol görünümünde böyle:

1755705776008.webp

Bu görünümü kapatabilirsiniz. Fakat kapatırsanız görev çubuğunun yerini değiştiremeyiz. O yüzden kapatmamanız gerekiyor.

Program açıldığında resimde kırmızı ile işaretlediğim menüyü açın. Görev çubuğunun yerini değiştirmek için sadece orayı kullanacağız.

1755705453851.webp

"Davranışı ve süper güçleri değiştir" başlığının altındaki ilk seçenekte görev çubuğunun yerini değiştirebilirsiniz.

1755705487989.webp

Herhangi bir hata, bug vs. olmaz. İstediğiniz yere alabilirsiniz.

Ben solda kullanmayı sevdiğim için sola alacağım.

1755705524288.webp

Dilerseniz program üzerinden başlat menüsünü ve logosunu da değiştirebilirsiniz.

1755705550946.webp

1755705567186.webp

Benim hoşuma giden, Windows 7 görünümü oldu. Bir an 5-6 yıl öncesine döndüm :D

Rehberim bu kadardı. Umarım işinize yarar. İyi Sosyaller!

Önceden bu tarz bir rehber yazmıştım fakat sadece 21H2 sürümünde oluyordu. Bugün 23H2, 24H2 gibi; tüm sürümlerde geçerli olan bir rehberle geldim.

Bunun için kullanmamız gereken bir program var. Programımız StartAllBack. Microsoft Store'da da bulunmakta. Dilerseniz kendi sitesinden de indirebilirsiniz.

Programı indirip kurduğunuzda otomatik olarak görev çubuğu şu şekilde modern ve şık bir görünüm alıyor:

Eki Görüntüle 175784

Windows içerisinden ayarladığınız sol görünümünde böyle:

Eki Görüntüle 175791

Bu görünümü kapatabilirsiniz. Fakat kapatırsanız görev çubuğunun yerini değiştiremeyiz. O yüzden kapatmamanız gerekiyor.

Program açıldığında resimde kırmızı ile işaretlediğim menüyü açın. Görev çubuğunun yerini değiştirmek için sadece orayı kullanacağız.

Eki Görüntüle 175786

"Davranışı ve süper güçleri değiştir" başlığının altındaki ilk seçenekte görev çubuğunun yerini değiştirebilirsiniz.

Eki Görüntüle 175787

Herhangi bir hata, bug vs. olmaz. İstediğiniz yere alabilirsiniz.

Ben solda kullanmayı sevdiğim için sola alacağım.

Eki Görüntüle 175788

Dilerseniz program üzerinden başlat menüsünü ve logosunu da değiştirebilirsiniz.

Eki Görüntüle 175789

Eki Görüntüle 175790

Benim hoşuma giden, Windows 7 görünümü oldu. Bir an 5-6 yıl öncesine döndüm :D

Rehberim bu kadardı. Umarım işinize yarar. İyi Sosyaller!

Windows 11'de Görev Çubuğunun Yerini Değiştirme Adımları:​

1. Programı İndirin:
- StartAllBack uygulamasını indirin ya da Microsoft Store'dan yükleyin.

2. Kurulum:
- Programı indirip kurduktan sonra kurulumunu tamamlayın.

3. Başlatın:
- StartAllBack uygulamasını açın.

4. Görev Çubuğu Seçenekleri:
- Uygulamanın sol tarafında "Görev Çubuğu" sekmesine tıklayın.

5. Eski Tasarımı Seçin:
- "Geliştirilmiş klasik görev çubuğunu kullan" seçeneğini aktif hale getirin.
- "Görsel stil" kısmından istediğiniz görünümü seçin (örneğin, "Windows 7").

6. Görev Çubuğu Konumlandırma:
- "Görev çubuğunun ekran üzerindeki konumu" seçeneğinden "Alt", "Sol", "Üst" veya "Sağ" konumunu seçin.
- Tercih ettiğiniz konumu seçtikten sonra, değişikliklerin etkili olmasını bekleyin.

7. Tamamlayın:
- Ayarları yaptıktan sonra, StartAllBack'ı kapatın ve yeni görev çubuğunuzun keyfini çıkarın.

Bu adımları takip ederek, Windows 11'de görev çubuğunuzun yerini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İyi şanslar!