Botox Reis
Yetkin
Ön lisans okuyorum. Haftaya final sınavım var. Bütünleme sınavı tam olarak nedir?
Cevap için teşekkürler hocam. Bir dersin vize sınavından 72 aldım finalden kaç almam lazım mesela?Vize ve final ortalaman dersi geçmeye yetmiyorsa final yerine bütünleme notu sayılır. Bütünlemeye girersin ve notu yükseltmeye çalışırsın.
Çan sistemi ve çan sistemi olmayan 2 sistem uygular hocalar. Örneğin bir hoca geçme notuna 80 derse ve sen de ortalamada o nota karşılık gelen BB veya üstünü almazsan kalırsın. Çan sisteminde de sınıf ortalaması belirler bunu. Yani senin kendin bakman lazım.Cevap için teşekkürler hocam. Bir dersin vize sınavından 72 aldım finalden kaç almam lazım mesela?
Vizeler %40 finaller %60 etkili. Vizede aldığın notun %40’ı asıl notu oluşturuyor yani. Final de aynı şekilde %60’ı oluşturuyor. Finalden 100 alırsan asıl puana 60 geliyor, vizeden 100 alırsan da 40 geliyor. Ayrıca vize notun kaç olursa olsun finalden 50 üstü alma şartı var. Geçme notu 50.Cevap için teşekkürler hocam. Bir dersin vize sınavından 72 aldım finalden kaç almam lazım mesela?