Bana bu bölünme ihtimalleri Osmanlı'yı hatırlattı. Sizde bilirsiniz ki 1100 ila 1300 küsür yılları arasında bir Anadolu Selçuklu devleti var idi. Anadolu Selçuklu'su Moğol istilasından sonra yıkılarak 1200'lü yılların sonlarında Anadolu'da beylikler kuruldu. Ardından aralarında Osmanoğulları Beyliği daha ağır bastı ve ilk başta yaptıkları iş Anadolu'da ki siyasi birliği sağlamaktı. Ardından İstanbul'un Fethi ve Dünya'da Kızılelmayı oluşturma hayalinde ilerlediler.
Benzeri bir senaryo günümüzde de var. Türkiye'yi her türlü yerden yormak, elden ayaktan düşürmek istemeleri ardından ABD gibi bir güçle kapıştırmaları (Moğol İstilasına benzetebiliriz) ve daha sonrasında bölgelere, devletlere bölerek yeni bir düzen kurmak istemeleri...
İşin sonu hayırla bitsin. Kesinlikle böyle bir şeyi asla kimse istemez lakin tarih tekerrür eder diye bir gerçeği de unutmamak lazım.
Bu planların hepsini Allah boşa çıkaracaktır. Çünkü ben şahsen bir müslüman olarak biliyorum ki tek galip Allah'tır. Diğer kişiler ne düşünür bilemem. Buradan yeni bir Osmanlı Devleti çıkabileceğini düşünüyorum.