Bildiğiniz üzere GTA, RDR, Valhalla, Hitman gibi oyunlar Türkçe dil desteği yok. Neden, craked fazla diye. O zaman oynamak isteyen Steam veya Epic'de Türkçe yama DLC niye eklemiyorlar? Parayla craked alanlar Türkçe dilsiz alanlar Türkçe dilli oynasın. Şimdi hangi yama güvenli virüslü mü değil mi anlamıyoruz. Anlasak bile içimiz rahat etmiyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Bildiğiniz üzere GTA, RDR, Valhalla, Hitman gibi oyunlar Türkçe dil desteği yok. Neden, craked fazla diye. O zaman oynamak isteyen Steam veya Epic'de Türkçe yama DLC niye eklemiyorlar? Parayla craked alanlar Türkçe dilsiz alanlar Türkçe dilli oynasın. Şimdi hangi yama güvenli virüslü mü değil mi anlamıyoruz. Anlasak bile içimiz rahat etmiyor.
Sebebi cracked değil hocam. Öyle olsaydı, oyunlarda Rusça olmazdı.
Bunun sebebi, ülkemizin dengesiz kurları ve sevilmememiz.
Cem Yilmaz
Uzman
- Makaleler
- 1
Sebebi cracked değil hocam. Öyle olsaydı, oyunlarda Rusça olmazdı.
Bunun sebebi, ülkemizin dengesiz kurları ve sevilmememiz.
Bence sevilmememizden degil hocam hiçbir firma para kazanacagi yerde yok biz Türkleri sevmiyoruz para kazanmayalim deyip de pazardan cekilmez. Diger ulkelere gore kar marji cok cok dusuk kaldigi icin gelmiyorlar. Adam 1 koyup 10 almaya alistigi icin 1 koyup 2-3 alacagi pazara girmeye tenezzul etmiyor haliyle.
Thanos
Üstün
öncellikle moderatörler mesajları kontrol etmiyor mu bilmiyorum ama mesajı 2 kere okudum anca anladım. Bende yazım hatası yapıyorum ama en azından anlaşılabilmek önemli her neyse sanırım türkçe dil desteğinden yakınıyorsunuz. Üstte ki arkadaşında dediği gibi her şey cracked değil ama en büyük sebeplerden biri cracked ve birazda Türklerin dünya tarafından 3. dünya ülkesi olarak tanınmasıyla ilgili.Bildiğiniz üzere GTA, RDR, Valhalla, Hitman gibi oyunlar Türkçe dil desteği yok. Neden, craked fazla diye. O zaman oynamak isteyen Steam veya Epic'de Türkçe yama DLC niye eklemiyorlar? Parayla craked alanlar Türkçe dilsiz alanlar Türkçe dilli oynasın. Şimdi hangi yama güvenli virüslü mü değil mi anlamıyoruz. Anlasak bile içimiz rahat etmiyor.
DogancanYr
Başarılı
Parayla korsan oynayanlar mı?
Biraz daha açıklar mısın?
Biraz daha açıklar mısın?
christopher moltisanti
Uzman
Türkiye'deki oyun sektörü sürdülülebilir değil maalesef. Bir oyun kültürümüz yok. Haliyle oyun şirketleri bu pazara girmek istemezler. Türkiye'deki oyun sektörü yapımcı firma 5 veriyorsa karşılığında 1 alıyor ve zarar ediyor. Sürdürülebilir pazar oluşması gerekiyor yoksa bu böyle devam edecek.
- Makaleler
- 3
Korsan kullanımla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Allah aşkına, 40 milyon nüfuslu Polonya'ya destek sunuyorlar, 85 milyonluk Türkiye'de orijinal alanların sayısı daha mı azdır?
Ülkenin uluslararsı saygınlığının olmaması, kimsenin erkek boşaltım organına takmaması sebep.
@christopher moltisanti, bir oyunu Türkçe'ye çevirmek kaç para tutacak? Milyon dolarlar istemiyoruz ki. Bizim yamacılar bedavaya yapıyorlar yahu
Gemini en fazla 200.000 dolar olarak tahmin etti. 85 milyon kişiden 1 milyon kişi 30 dolara oyunu alsa 30 milyon dolar kazanırlar. Türkçe olsa satışların artacağı da bir gerçek. Çok rahat çıkarırlar parasını.
Ülkenin uluslararsı saygınlığının olmaması, kimsenin erkek boşaltım organına takmaması sebep.
@christopher moltisanti, bir oyunu Türkçe'ye çevirmek kaç para tutacak? Milyon dolarlar istemiyoruz ki. Bizim yamacılar bedavaya yapıyorlar yahu
Son düzenleme:
O kadar karmaşık yazmışsınız ki defalarca okumama rağmen ne anlatmak istediğinizden emin değilim.
Eğer oyunu orijinal alanlar için DLC ile dil eklemeyi söylüyorsanız oyunu korsan indiren kişiler o DLC'yi de korsan indireceği için değişen bir durum olmaz.
Dil desteğinin neden getirilmediği konusunda herkesin kendine göre haklı bir görüşü var oraya girince çıkılmıyor.
Eğer oyunu orijinal alanlar için DLC ile dil eklemeyi söylüyorsanız oyunu korsan indiren kişiler o DLC'yi de korsan indireceği için değişen bir durum olmaz.
Dil desteğinin neden getirilmediği konusunda herkesin kendine göre haklı bir görüşü var oraya girince çıkılmıyor.
Güya bizim pazar kötü, herkes korsan oyun oynuyormuş.
Kısaca bizi hesaba almıyorlar. Zamanında GTA 5 için bile ne kampanyalar yapıldı boş. Ayrıyeten şunu belirtmek istiyorum, hadi dublajı geçtim alt yazı bile şirketler için çerez parası.
Bu durumu artık kafaya takmamak gerek. Yapay zeka gelişiyor. 3-5 yıl sonra direkt olarak anında çeviriyi hatta dublaj yapacak sistemler bile gelecektir.
Kısaca bizi hesaba almıyorlar. Zamanında GTA 5 için bile ne kampanyalar yapıldı boş. Ayrıyeten şunu belirtmek istiyorum, hadi dublajı geçtim alt yazı bile şirketler için çerez parası.
Bu durumu artık kafaya takmamak gerek. Yapay zeka gelişiyor. 3-5 yıl sonra direkt olarak anında çeviriyi hatta dublaj yapacak sistemler bile gelecektir.
@christopher moltisanti, bir oyunu Türkçe'ye çevirmek kaç para tutacak? Milyon dolarlar istemiyoruz ki. Bizim yamacılar bedavaya yapıyorlar yahuGemini en fazla 200.000 dolar olarak tahmin etti. 85 milyon kişiden 1 milyon kişi 30 dolara oyunu alsa 30 milyon dolar kazanırlar. Türkçe olsa satışların artacağı da bir gerçek. Çok rahat çıkarırlar parasını.
Rockstar gibi büyük firmalarda dil eklemek dediğiniz kadar basit olmuyor maalesef. Kesinlikle çeviri hatası olmaması lazım ve her dilin çevirisi günlerce test ediliyor bu da zaman kaybı demek çoğu firmada maksimum 100-200 bin fazla satacağım diye dil eklemeye yanaşmıyor
Yeni konular
-
Rehber FPS artırma programları ve sistem optimizasyon ayarları gerçekten işe yarar mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-