FurkaN35 2

Becerikli
Beyler, boy için endokrin doktoruna gittim. Radyolojik görüntülere ve tahlillere baktılar. Büyüme hormonu eksikliğim varmış. Ancak elimdeki büyüme plakları neredeyse kapanmış olduğu için hormon iğnesi de vurmazlarmış.

Boyumun artık uzamayacağını söylediler. Hormon eksikliği için ne yapmam lazım? 14 Kasım 2008 doğumluyum.

Beyler, boy için endokrin doktoruna gittim. Radyolojik görüntülere ve tahlillere baktılar. Büyüme hormonu eksikliğim varmış. Ancak elimdeki büyüme plakları neredeyse kapanmış olduğu için hormon iğnesi de vurmazlarmış.

Boyumun artık uzamayacağını söylediler. Hormon eksikliği için ne yapmam lazım? 14 Kasım 2008 doğumluyum.
Boyun kaç?

Plaklar kapandıysa yapacak pek bir şey yok maalesef. 17 yaşındayım ve 1.49 boyundayım. Büyüme plaklarım henüz kapanmadı ancak sağlık sorunlarından ötürü büyüme hızım sanırım epey yavaş. Düzenli olarak endokrinolojiye gidiyorum.

Artık yapacak pek bir şey yok. Aslında boy uzatma ameliyatı olabilirsiniz başka yöntem yok. Ama boy hiç bir şey ifade etmez. Mesela ben 13 yaşındayım 168 boyum var ve yaşıtlarımdan boyum uzun. Fakat kimse bana boyu çok uzun demiyor, tabii diyenler çıkıyor ama bir ortama gittiğimde boyuma bakmıyorlar. Düzeltemeyeceğiniz şeylere kafa takmayın.

Boy için endokrin doktoruna gittim. Radyolojik görüntülere ve tahlillere baktılar. Büyüme hormonu eksikliğim varmış. Ancak elimdeki büyüme plakları neredeyse kapanmış olduğu için hormon iğnesi de vurmazlarmış.

Epifiz plaklarının hepsi kapanmış ise hormon tedavisi olsan bile uzama ihtimali çok düşük/yok. Günlük hayatta başka belirtiler yaşıyor musun? Büyüme hormonu sadece uzama ile alakalı değil. Doktor ne dedi başka?

Epifiz plaklarının hepsi kapanmış ise hormon tedavisi olsan bile uzama ihtimali çok düşük/yok. Günlük hayatta başka belirtiler yaşıyor musun? Büyüme hormonu sadece uzama ile alakalı değil. Doktor ne dedi başka?
Çok bir şey demedi, bir de hafif skolyoz var ve bir şey daha soracağım; bilek inceliği kemik ile alakalı mı, kiloyla mı alakalı?

Çok bir şey demedi bir de hafif skolyoz var ve bir şey daha soracağım bilek inceliği kemik ile alakalı mı kiloyla mı alakalı.

Her ikisi de. Bileğin el ile birleşme noktasından bahsediyorsan daha çok kemikle, bileğin kol ile birleşme noktasından bahsediyorsan daha çok kas ile alakalı boyutu.