Kayra342727

Uzman
Merhabalar. Bugün BTK akademiden C# temel seviyede bir hocanın kurs videosunu izledim, ancak bilmiyorum hoca hoşuma gitmedi gibi, gereksiz detaylar veriyor. 10 saatlik bir kurs ama çok gereksiz detaylar verip kafa karıştırdığını düşünüyorum. Hiç kodlama yapmadım, ilk kez başlıyorum. Belki kafam karışmıştır, normaldir. C# için sizce en iyi kaynak nedir?

Merhabalar. Bugün BTK akademiden C# temel seviyede bir hocanın kurs videosunu izledim, ancak bilmiyorum hoca hoşuma gitmedi gibi, gereksiz detaylar veriyor. 10 saatlik bir kurs ama çok gereksiz detaylar verip kafa karıştırdığını düşünüyorum. Hiç kodlama yapmadım, ilk kez başlıyorum. Belki kafam karışmıştır, normaldir. C# için sizce en iyi kaynak nedir?
Bence kendinize bir yapay zeka ajanı edinin ve deneye-yanıla öğrenin. Aldığınız kurslarda ve izlediğiniz eğitim videolarında genelde bir proje/örnek üzerinden anlatılır ve dilin incelikleri çoktur. Sizin çabanızda bitiyor her şey. Yapmak istediğinizi yapay zekaya anlatın, o örnek kodlar çıkarsın, bakın, silin, kendiniz yazmayı deneyin, "burasını böyle yapabilir miydim?" diye sorun. Bir dili tamemen öğrenemezsiniz bu yüzden o dille ne yapmak istediğinizi kafanızda tasarlayın önce. Akabinde yapay zeka ile interaktif pratikler yapın.

Algoritmalar bu işin olmazsa olmazı. Sıralama algoritmaları, arama algoritmaları.. Leetcode bu açıdan zengin platform. Problemleri C# ile çözmeyi deneyin. Emin olun çok ilerlediğinizi fark edeceksiniz.

Öğrenme serüveninizde başarılar!

Yapay zekaya harcayacağın vakit yerine Udemy gibi platformları tavsiye ederim yapay zeka bir proje sürecinde vasat kalıyor sadece tekil görevlerde etkili kodları öğretebilir ki bir dili öğrenmek ezber de değildir. Tavsiyem Udemy gibi platformlardan dili kavrayıp daha sonra kafanda bir uygulama veya fikir geliştirmen daha sonra da bunu uygulamayı denemen hem yardım almadan yaptığın için aklında daha kalıcı bir yer edinir hem de kendi düşünce tarzına göre kod yazmayı öğrenirsin.

Gereksiz detaylar derken mesela ne? Örnek verebilir misin?
Dediğim gibi yeni başladığım için gereksiz mi bilmiyorum ancak mesela stringslerin bir sürü metodsları var mesela bunlar bence pek işe yarayan bir şey değil ama bunu uzatıp aynı şeyleri söylüyorlar gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi yeni başladığım için gereksiz mi bilmiyorum ancak mesela stringslerin bir sürü metodsları var mesela bunlar bence pek işe yarayan bir şey değil ama bunu uzatıp aynı şeyleri söylüyorlar gibi.
"Bence bunlar ise yarayan bir seyler degil" diyebilecegin bir noktada degilsin. Programlama ogrenmen gerekiyor bunu diyebilmek icin.

Dil seciminin yanlis oldugunu dusunuyorum. Daha yalin (basit degil, yalin) bir dilden baslaman gerekli. C bu is icin bicilmis bir kaftan.

C#'ta ise sacma sapan seyler oldugunu dusunuyorum ve bu sacma sapan seyler aslinda C ile veya C++ ile Windows programlari yazmayi zahmetsiz hale getirmek icin yapilmis seyler. Ornegin "AssemblyInfo" tarzi seyler, veya buna direkt olarak Assembly denmesi falan fistan... Bana sacma ve yeni ogrenmek isteyenler icin degilmis gibi geliyor.

Dil seciminin yanlis oldugunu dusunuyorum. Daha yalin (basit degil, yalin) bir dilden baslaman gerekli. C bu is icin bicilmis bir kaftan.

C#'ta ise sacma sapan seyler oldugunu dusunuyorum ve bu sacma sapan seyler aslinda C ile veya C++ ile Windows programlari yazmayi zahmetsiz hale getirmek icin yapilmis seyler. Ornegin "AssemblyInfo" tarzi seyler, veya buna direkt olarak Assembly denmesi falan fistan... Bana sacma ve yeni ogrenmek isteyenler icin degilmis gibi geliyor.
Evet aslında Python ile programlama öğrenmek istiyordum basit diye ancak diğer dillere göre daha dar yani çok detaylı olmadığı için ortadan başlamak istedim, normalde C++ denemek istiyordum da aşırı zor diye vazgeçtim.

Son düzenleyen: Moderatör: