Detaylar
Kim cevapladı?Hocam dersler Visual Studio üzerinden işlendiği için bunu kullanmak zorundayım.C, evrensel bir dil. Windows'a form application yapmayacaksan diğer IDE'lere yönel. VSCode, CodeBlocks işini her türlü görür.
Hocam ben de onu belirtmiştim zaten. Ha mingw ile derlemişsin ha msvc ile. Yazacağın kod aynı, derlenecek binary ufak tefek optimizasyonlar dışında aynı olacak. Programı değil, dili öğreneceksin. Visual Studio ağır. C# ya da WFA yapmayacaksan hiç esprisi yok. CodeBlocks C, C++ ve Fortran için güzel bir IDE.Hocam dersler Visual Studio üzerinden işlendiği için bunu kullanmak zorundayım.
- Makaleler
- 3
C++'a dahil. Ama MSVC ile C derlemek çok da eğlenceli değil. Flag falan ayarlamanız gerekebilir.
Ehliyet dersini Renault araçta aldiginiz icin baska marka kullanmama gibi bir derdiniz yoksa Visual Studio kullanmak zorunda değilsiniz.
Ehliyet dersini Renault araçta aldiginiz icin baska marka kullanmama gibi bir derdiniz yoksa Visual Studio kullanmak zorunda değilsiniz.
MSVC, C sourcelari ek bir ayar gerekmeden derleyebiliyor. Dosya uzantisi C oldugu muddetce cok umursamiyor. Sadece default C destegi legacy, onun icin destegi yukselttikten sonra modern ozellikler dahil kullanilabiliyor;C++'a dahil. Ama MSVC ile C derlemek çok da eğlenceli değil. Flag falan ayarlamanız gerekebilir.
Ama IDE genelde templateler CPP odakli oldugu icin dosya olustur vesaire dediginizde
.cpp yada .hpp olarak gelebiliyor. Ama hala kurulum olarak en kolayi fikrimce VS2022.- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 3
Sonradan düzeltmişlerdir belki. Proje ayarlarından birkaç flag eklemeden tonla uyarı verip duruyordu en son C programı yazdığımda.
Eğer program önerisi isteseydim ona göre konu açardım. Kullanmak istediğim uygulamayı belirttiğim halde gelip başka uygulama önermenin bir manası yok.C++'a dahil. Ama MSVC ile C derlemek çok da eğlenceli değil. Flag falan ayarlamanız gerekebilir.
- Makaleler
- 3
Soruyu cevaplamışım. Üstüne ek bilgi sunmuşum.
O zaman sormadığım halde sunduğum ek bilgiyi değerlendirmenin bir manası yok.
O zaman sormadığım halde sunduğum ek bilgiyi değerlendirmenin bir manası yok.