Konunun en başında yazıyor zaten.

Arch'da Cachy OS ananicy kurallarını eklediğimde yine benzer sonuçlar geliyordu fakat Cachy OS daha önde.
Fedora Windows'un bir tık gerisindeydi. 2024'ün ortalarında yaptım diye hatırlıyorum testleri.

MangoHUD'un Afterburner'dan eksiği yok var.
Ops pardon, dikkatimden kacmis.

Cachy, biraz hormonlu bir arkadas. Dogrudur. Wine bu iki senedir inanilmaz guzel gelisiyor o sebeple testler pek guncel sayilmaz.

Mango idare eder ya, MSI daha kapsamli yine. Bende Mango bi turlu CPU kullanimi raporlayamiyor.

MangoHUD kullanabilmek için Lutris ile çalıştırmam gerekiyor, onda da bazı oyunları eklemek sıkıntı. Ondan canım sıkıldı.
Aslında öğrenince oldukça basit. Lutris Linux'da Windows oyunlarını açmak için oldukça iyi bir araç.

Heroic Games Launcher ya da Bottles'da kullanabilirsiniz, Lutris'e göre biraz daha basitler ve aynı işi görüyorlar.

Arkadaşlar bu Linux bir bende mi kötü çalışıyor. Bir ton dağıtım denedim Windows 11 sorunsuzca açarken Linux crash veriyordu. Resident Evil Village oynuyordum.

MangoHUD kullanabilmek için Lutris ile çalıştırmam gerekiyor, onda da bazı oyunları eklemek sıkıntı. Ondan canım sıkıldı.
nope. Steam uygulama baslatma seceneklerine mangohud %command% yazarsaniz oluyor.

Arkadaşlar bu Linux bir bende mi kötü çalışıyor. Bir ton dağıtım denedim Windows 11 sorunsuzca açarken Linux crash veriyordu. Resident Evil Village oynuyordum.
Yavas yavas duzeliyor oyunculuk tarafi, Steam baba sag olsun. Yasadiginiz sorunlari yazarsaniz bakabiliriz.

Ama evet genel olarak daha rahat bir platform oyunlariniz Steam'dan ise.

Süper ama stabil değil. Stabil olsaydı değerlendirebilirdim. Ama yine de iyi sonuçlar.
Denediğim çoğu sistemde Windows ile aynı stabillikte çalışıyor bende. Düşük sistemlerde biraz daha iyi hatta.

Belki bir ayarını yanlış yapıyorsunuzdur, sorunu belirtirseniz yardımcı olabiliriz.

Belki bir ayarını yanlış yapıyorsunuzdur, sorunu belirtirseniz yardımcı olabiliriz.
Hocam yaklaşık 1 yıl oldu. Denediğim dağıtımı hatırlamıyorum ama yanlışım yoksa ubuntu türeviydi. Bir yere kadar sorunsuzca oynuyordum. O yere geldikten sonra oyun direkt donuyordu, crash veriyordu. Aynı yer Windows 11 de sorunsuzdu aynı ayarlarda.

Sonuçlar güzel ama amacınız oyun oynamaksa linux mantıklı değil. Belirli başlı oyunlar dışında windows çok daha iyi performans veriyor. Sisteminiz eskiyse ya da günlük kullanım için linux çok daha mantıklı.