Cachy OS'a geçilir mi?

yusfucuklar321 1

Uzman
PC'yi aldığımda beri Windows kullandım. Sizce ilk defa denemek için ve oyun oynamak için Cachy OS kurulur mu? Sistemim kötü: i5 2500, 1050 Ti 4 GB OC, 16 GB 2x8 DDR3 1333 MHz RAM, 500 GB SSD, 500 GB HDD. Oyunlarda genel olarak donma sorunum var. Şu anda aktif olarak Windows 10 Ghost Spectre kullanıyorum. Ve çoğu oyunda darboğaz oluyor; monitörüm 1600x900.

Ekran kartınız GTX 1050 Ti, Pascal mimarili bir ekran kartı. Yani en güncel NVIDIA sürücülerini kullanamazsınız, sadece 580 serisi sürücüleri kullanabilirsiniz.

Ayrıca oyunlarda darboğaz oluyorsa Linux'a geçtiğinizde darboğazın geçeceğini hiç sanmıyorum. Zaten şu anda kırpılmış bir Windows 10 sürümü kullanıyorsunuz, yani darboğaz konusunda pek bir fark olmayacaktır.

Yine de deneyebilirsiniz ama ne kadar memnun olursunuz onu bilemem.

CachyOS'u tavsiye ederim ama üstteki arkadaşın dediği şeylere de katılıyorum.

Denemek bedava. Hafta sonunu bu işe ayır, kurcala, dene, problem çıkarsa çözmeye uğraş falan. SSD'den bir parça ayır, 50-100GB falan yeterli olur. O ayırdığın yere CachyOS veya herhangi bir Linux kur, kalan yere denemek istediğin oyunu kur, cumartesi-pazarını ayırıp test et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…