CachyOS başlatılırken siyah ekranda takılıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EkmekArasiSSD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 177
  • Etiketler Etiketler
    cachyos
Makaleler
3
Yer
Ordu
Acer Nitro 5 AN515-54 model bilgisayara sahibim. CachyOS'i USB ile başlatıp live ortamda denemek istedim ama ne yaptımsa hiçbir şekilde boot edemedim. Rufus üzerinden ISO ve DD modunu denedim, Ventoy ile denedim, nomodeset parametresini denedim ve BIOS üzerinden fastboot kapatıp AHCI modunu denedim ama ne yaptımsa hiçbir şekilde GRUB'dan sonrasını göremiyorum. Secure boot ise zaten kapalı durumda.

Cihaz siyah ekrana takılıyor. Hiçbir forum ve yapay zekâ yardım edemedi. Diğer dağıtımların başlamasında sorun yok. EndeavourOS, düz Arch denedim vs. tak diye açılırken sadece CachyOS özelinde sorun yaşıyorum. Ne yapmalıyım?

Çift ekran veya dummy HDMI aygıtı varsa menü gelmiyor. Bende de oldu. Sağ tık ekran kısmından birini kapatarak çözdüm veya terminalde kod yazarak.

GRUB dosyasında hata logları açmanız için gerekli kodları vereceğim hangi CachyOS sürümünü kullanıyorsunuz desktop mı diğeri mi?

GRUB dosyasında hata logları açmanız için gerekli kodları vereceğim hangi CachyOS sürümünü kullanıyorsunuz desktop mı diğeri mi?
Desktop sürümü. Ancak sorun şu GRUB ekranında sorun çıkmıyor. Enter yaptığımda bilgisayar başlayacakmış gibi siyah ekrana giriyor. Normalde sonrasında servisleri başlattığı komut ekranları gelmesi gerekirken fare ışığı vs. sönüyor ve öylece siyah ekranda bekliyor. Hiçbir hata log'u bulamıyorum.

Size vereceğim GRUB dosyasıyla sorunun ekranda listelenmesi gerekecek onu deneyeceğiz.

Tamamdır hocam. Desktop sürümünü indirmiştim. Handheld Edition zaten kullanımıma pek uygun değil. Nasıl yapacağız?
Ben bir deneyim olursa buraya yazacağım.

USB'ye yazmasını bekliyorum ISO dosyasını sonrasında yapmanız gereken adımları söyleyeceğim.

Şu parametreleri grub ekranında CachyOS üstünde iken e tuşuna basıp ayarlar mısınız:
Kod:
linux /arch/boot/x86_64/vmlinuz-linux-cachyos archisobasedir=arch archisosearchuuid=2026-04-26-09-32-03-00 cow_spacesize=10G copytoram=auto module_blacklist=pcspkr,nouveau,nvidia i915.modeset=1 amdgpu.modeset=1 nvme_load=yes nomodeset nouveau.modeset=0 i915.enable_psr=0 ibt=off pci=noaer loglevel=7 acpi_osi=! acpi_osi="Windows 2009" nvme_core.default_ps_max_latency_us=0 intel_idle.max_cstate=1

Son düzenleme:
Bilgisayara geçince sonucu yazarım. Bunu yeni satır ekleyerek mi yazayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…