CachyOS başlatılırken siyah ekranda takılıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EkmekArasiSSD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 278
  • Etiketler Etiketler
    cachyos
Makaleler
3
Yer
Ordu
Acer Nitro 5 AN515-54 model bilgisayara sahibim. CachyOS'i USB ile başlatıp live ortamda denemek istedim ama ne yaptımsa hiçbir şekilde boot edemedim. Rufus üzerinden ISO ve DD modunu denedim, Ventoy ile denedim, nomodeset parametresini denedim ve BIOS üzerinden fastboot kapatıp AHCI modunu denedim ama ne yaptımsa hiçbir şekilde GRUB'dan sonrasını göremiyorum. Secure boot ise zaten kapalı durumda.

Cihaz siyah ekrana takılıyor. Hiçbir forum ve yapay zekâ yardım edemedi. Diğer dağıtımların başlamasında sorun yok. EndeavourOS, düz Arch denedim vs. tak diye açılırken sadece CachyOS özelinde sorun yaşıyorum. Ne yapmalıyım?

Onu yazmak bile daha kısa sürer o yüzden sorun yok. Dediğim gibi yeni satır olarak mı ekleyeyim yoksa mevcut satırı mı düzenleyeyim?
module_blacklist kısmında eklemeler var, onu yapınız. nvme_load=yes kısmına kadar bir ekleme yok, ondan sonraki kısımları ekleyiniz.

Yinede benimki ile tam oldugunu teyit ediniz.

@EkmekArasiSSD
Son durum nedir?

Son düzenleme:
module_blacklist kısmında eklemeler var, onu yapınız. nvme_load=yes kısmına kadar bir ekleme yok, ondan sonraki kısımları ekleyiniz.

Yinede benimki ile tam oldugunu teyit ediniz.

@EkmekArasiSSD
Son durum nedir?
Hocam kodun doğruluğunu teyit ettim ancak yine aynı sonuç. Asla boot olmuyor.

Mesela hocam gariptir ki tek Cachy sorunlu böyle. Şu an EOS başlattım takır takır başlattı yani. Cachy'nin ne farkı var fikrim yok.

Mesela hocam gariptir ki tek Cachy sorunlu böyle. Şu an EOS başlattım takır takır başlattı yani. Cachy'nin ne farkı var fikrim yok.Eki Görüntüle 255367
Olabiliyor bazen testing sürümü olsaydı Arch Linux'ta olduğu gibi onunla başlatmanızı önerecektim bendede olmuştu 2 3 ay önce.

Belki eski sürüm bir CachyOS sorun çıkarmaz.

Olabiliyor bazen testing sürümü olsaydı Arch Linux'ta olduğu gibi onunla başlatmanızı önerecektim bendede olmuştu 2 3 ay önce.

Belki eski sürüm bir CachyOS sorun çıkarmaz.
Eski sürümün çalışacağını sanmam çünkü aylar öncesinde de denediğimde sonuç yine aynıydı. Şimdi dediğiniz komutla bakacağım.

Eski sürümün çalışacağını sanmam çünkü aylar öncesinde de denediğimde sonuç yine aynıydı. Şimdi dediğiniz komutla bakacağım.
O zaman durum değişir size geri dönüş sağlarım.

O zaman durum değişir size geri dönüş sağlarım.

Loglevel=7 komutu da yine aynı biçim siyah ekrana düşürüyor. Sanki CachyOS kullanmam yasaklanmış gibi.

Kod:
linux /arch/boot/x86_64/vmlinuz-linux-cachyos archisobasedir=arch archisosearchuuid=2026-04-26-09-32-03-00 cow_spacesize=10G copytoram=n nomodeset modprobe.blacklist=nouveau,nvidia,i915 i8042.nopnp=1 acpi=off pci=nocrs loglevel=7 earlyprintk=vga,keep

Bununla dener misiniz?

Eğer işe yararsa ekranda hatanın sebebini metin olarak göreceğiz.

Bunu yeni satır olarak mı gireceğiz? Nasıl yapalım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…