Geraltın kılıcı
Üstün
Arkadaşlar şu anda Arch Linux'tan CachyOS'e Xfce4 masaüstü ortamını kullanarak geçiyorum. Sizin bana önerebileceğiniz bir eklenti veya tavsiyeniz var mı?
Fish yerine ZSH'a geçebilirsin.Arkadaşlar şu anda Arch Linux'tan CachyOS'e Xfce4 masaüstü ortamını kullanarak geçiyorum. Sizin bana önerebileceğiniz bir eklenti veya tavsiyeniz var mı?
O nerede hocam?
Efendim, mesela buradan hangisini yüklemem lazım? Oyun ve video izleme amaçlı kullanıcam.
Fish, ZSH ve BASH kullandığınız sheller hocam, terminalden giriş yaptığınız ortam.
chsh -s $(which zsh)Yaptım hocam. Peki attığım başlangıç seçeneklerinden hangisini yapmalıyım?Fish, ZSH ve BASH kullandığınız sheller hocam, terminalden giriş yaptığınız ortam.
chsh -s $(which zsh)
O nerede hocam?
Efendim, mesela buradan hangisini yüklemem lazım? Oyun ve video izleme amaçlı kullanıcam.
gaming-meta içinde kullandığınız DE'nin oyunları ve Steam vesair var. Kurarken gerekli şeyler yanında kurulacağı için (haliyle bunun için paket yöneticisi kullanıyoruz), her şey hazır gelsin demiyorsanız bunları indirip kaldırmanızın da pek lüzumu yok.Bunu yaptıktan sonra bi logout login yapıpYaptım hocam. Peki attığım başlangıç seçeneklerinden hangisini yapmalıyım?
echo $SHELL yazın. Sonuc ZSH'lı bir şey çıkmalı.gaming-metaiçinde kullandığınız DE'nin oyunları ve Steam vesair var. Kurarken gerekli şeyler yanında kurulacağı için (haliyle bunun için paket yöneticisi kullanıyoruz), her şey hazır gelsin demiyorsanız bunları indirip kaldırmanızın da pek lüzumu yok.
Bunu yaptıktan sonra bir logout login yapıpecho $SHELLyazın. Sonuç ZSH'lı bir şey çıkmalı.
gaming-metaiçinde kullandığınız DE'nin oyunları ve Steam vesair var. Kurarken gerekli şeyler yanında kurulacağı için (haliyle bunun için paket yöneticisi kullanıyoruz), her şey hazır gelsin demiyorsanız bunları indirip kaldırmanızın da pek lüzumu yok.
Bunu yaptıktan sonra bir logout login yapıpecho $SHELLyazın. Sonuç ZSH'lı bir şey çıkmalı.
Efendim, bu arada CachyOS'da Vibranlinux'u indiremiyorum.gaming-metaiçinde kullandığınız DE'nin oyunları ve Steam vesair var. Kurarken gerekli şeyler yanında kurulacağı için (haliyle bunun için paket yöneticisi kullanıyoruz), her şey hazır gelsin demiyorsanız bunları indirip kaldırmanızın da pek lüzumu yok.
Bunu yaptıktan sonra bi logout login yapıpecho $SHELLyazın. Sonuc ZSH'lı bir şey çıkmalı.
yay -S Vibranlinux yazıyorum. Ancak yaydiye bir komut olmadığını söylüyor. O zaman hangi komutu girmem lazım? Xfce4 masaüstü ortamını kullanıyorum. @CruslanSystemd-oomd Linuxta bellek azaldığında sistem kaynaklarını en verimli şekilde kullanmayı amaçlar, -oomd bellek kullanımı sürekli izler ve hangi kaynağın durdurulacağını belirler.Efendim, peki bu seçeneklerden hangisini tikliyeyim? Misal; Systemd-oomd nedir? Veya Bpftune iyi bir optimizasyon aracı mı?
Hocam mesela fotoğraflarda bulunan uygulamalar ne işe yarıyor?
Efendim, bu arada CachyOS'da Vibranlinux'u indiremiyorum.yay -S Vibranlinuxyazıyorum. Ancakyaydiye bir komut olmadığını söylüyor. O zaman hangi komutu girmem lazım? Xfce4 masaüstü ortamını kullanıyorum. @Cruslan
Systemd-oomd Linux'ta bellek azaldığında sistem kaynaklarını en verimli şekilde kullanmayı amaçlar, -oomd bellek kullanımı sürekli izler ve hangi kaynağın durdurulacağını belirler.
Bpftune performans amaçlı ve bazı parametreler, analiz için kullanılır.
Apparmor güvenlik için uygulama kısıtlama kısaca.
Bpftune analiz için kullanılabilir, bellek yeterliyse systemd -oomd ye gerek yok. Sisteme çok yük binebilecek işlemler yapıyorsan açabilirsin.Bpftune ve Sustemd-oomd'yi kurarsam performans artışı alır mıyım?