CachyOS kapanmıyor

Arkadaşlar selam, güncellemelerden sonra CachyOS maalesef kapanmıyor. Kapatmak için bilgisayarın kapatma tuşuna basmam gerekiyor. Sorunu nasıl çözebilirim?
Bu sorun bende de başladı maalesef. Sistemi kapatmak için Kapat dediğimde KDE Plasma oturumu ve Plasma Login Manager kapanıyor, ancak sistem asıl kapatma işini yapmıyor. Sistemin kapanması için Ctrl+Alt+F3 ile TTY3'e geçip kullanıcı hesabım ile giriş yapıp poweroff yazmam gerekiyor, sistem ancak o zaman kapanmaya başlıyor.

İlk defa hem sizde hem de bende olan ortak bir sorun çıktı

Recep hocam ben de CachyOS kullanıyorum. Arch tabanlı dağıtımlar yuvarlanan sürüm mantığına dayandığı için çok sık güncelleme alıyorlar. Haliyle güncellemelerden bazılarında nadir de olsa hata çıkabiliyor. Bu sebeple Arch tabanlı dağıtımlarda en mantıklısı haftada bir güncellemek. Ben haftada bir güncelliyorum. Bugüne kadar da hiçbir hataya rastlamadım. O süre zarfında bir hata varsa ben güncelleyene kadar düzelmiş oluyor.

Terminalden systemctl poweroff komutunu bir deneyin. Alternatif olarak poweroff ya da shutdown -h now komutlarını da deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Reddit'de güç profilini kurcalayarak düzeltenler olmuş çalışır mı orasını bilemem ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…