CachyOS ISO dosyasını CachyOS'in sitesinden indirdim. Sonrasında Fedora'nın ortam yazma aracıyla USB belleğe yazdım. F11 tuşuna basarak bilgisayar açılırken Boot menüsünü açtım ve menüden USB'yi seçtim. Sonra yüklemek için CachyOS'a tıkladım fakat menüye geri döndü. Tıklıyorum, menüye geri dönüyor. Sorun nerede?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
ISO'yu rufusla tekrar yazdır hocam.
Bir de Secure Boot kapalıyken deneyin.
Rufus ile ISO'yu tekrar yazdırın, secure boot kapatın ve UEFI modunda boot edin.
Rufus ile ISO'yu tekrar yazdırın, secure boot kapatın ve UEFI modunda boot edin.
ISO'yu rufusla tekrar yazdır hocam.
Hybrid Theory
Yetkin
Rufus'la yazdırmayı deneyebilir misiniz? Daha önce Fedora'nın aracını kullanmadım ama USB belleğe herhangi bir Linux dağıtıcısını Rufus ile formatlarken de problem yaşamadım.
Max Caulfield
Üstün
USB'yi Windows altında Rufus ile veya Linux altında
dd aracı ile yazdırmayı ve Secure Boot açıksa kapatmayı deneyin. Ben Rufus ile yazdırdığımda CachyOS sorunsuz boot etmişti. Secure Boot dediğim gibi kapalı olmalı.- Katılım
- 30 Ocak 2025
- Makaleler
- 14
Farklı Linux dağıtımı çalıştırabiliyorsanız "gnome-disk-utility" paketiyle Disks programını kurun ve ISO dosyasını bu programla açarak USB belleği seçip yazdırın.
Windows var ise Rufus içerisindeki DD modunu tercih edin.
Belki bu şekilde işe yarar.
Direkt dd komutu da kullanabilirsiniz.
Windows var ise Rufus içerisindeki DD modunu tercih edin.
Belki bu şekilde işe yarar.
Direkt dd komutu da kullanabilirsiniz.
Windows kullanmayı reddediyorum
Fuck Microslop
balenaEtcher ile tekrar yazıyorum şimdi. Fedora ekibine de geri bildirim yaptım.
github.com
CachyOS ISO did not work · Issue #974 · FedoraQt/MediaWriter
Issue description I have download cachyOS ISO, wrote it to my USB, booted with it but can't install cachyOS. Operating system Fedora 44 Steps to reproduce the issue Download cachyOS ISO Write to US...
Secure Boot kapatın > Ventoy'u kurun (GPT olarak) > Disk olarak UEFI'yi seçin.
Benden görüp CachyOS'e geçiyorsanız günü güzel bitiririm valla
Benden görüp CachyOS'e geçiyorsanız günü güzel bitiririm valla
Windows casus yazılım zaten takma. CachyOS babadır.Windows kullanmayı reddediyorumFuck Microslop
balenaEtcher ile tekrar yazıyorum şimdi. Fedora ekibine de geri bildirim yaptım.
Etkisi olabilir ama zaten geçecektim. Fedora için 12 sayfa yazı yazdım. Video yakında.Benden görüp CachyOS'e geçiyorsanız günü güzel bitiririm valla![]()
Abi bari Rufus için deneseydin...Windows kullanmayı reddediyorumFuck Microslop
![]()
CachyOS ISO did not work · Issue #974 · FedoraQt/MediaWriter
Issue description I have download cachyOS ISO, wrote it to my USB, booted with it but can't install cachyOS. Operating system Fedora 44 Steps to reproduce the issue Download cachyOS ISO Write to US...github.com