Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 3
CachyOS, kendi depolarına sahip olup optimize edilmiş paketler sunuyor. Normal durumda stabilite ve güvenilirlik gereksinimieri ile uyumluluk sağlanması için paketlerin derlenmesi "genel" olarak yapılır. CachyOS'un deposundaki paketlerde ise kodu optimize eden ancak güvenilirliliği kesin olmayan yöntemler kullanır. Özellikle işlemcinin kendi performansını ciddi şekilde arttırır. Sadece depodaki paketlerle kalmayıp genel olarak son kullanıcı için performans optimizasyonları da sunulur CachyOS ile.
Performans için CachyOS, güvenilirlik için EndeavourOS derdim.
Performans için CachyOS, güvenilirlik için EndeavourOS derdim.
+1. Stabilite sozu yok haliyle ama artis yasattigi icin tercih ediyorum.CachyOS, kendi depolarına sahip olup optimize edilmiş paketler sunuyor. Normal durumda stabilite ve güvenilirlik gereksinimieri ile uyumluluk sağlanması için paketlerin derlenmesi "genel" olarak yapılır. CachyOS'un deposundak paketler ise kodu optimize eden ancak güvenilirliliği kesin olmayan yöntemler kullanır. Özellikle işlemcinin kendi performansını ciddi şekilde arttırır.
Endevaour ise, Arch + Calamares.
Geraltın kılıcı 27
Üstün
CachyOS'in yanında şansı bile yok.CachyOS mi EndeavourOS mi daha iyi ve performanslı?
RT-kernel haricen optimize çalışıyor.+1. Stabilite sozu yok haliyle ama artis yasattigi icin tercih ediyorum.
Tek kernel degil mevzu, ananicy kisimlari da fantastik bunun. RT derken linux-rt mi bildigimiz yoksa Cachy'nin RT kerneli mi?CachyOS'in yanında şansı bile yok.
RT-kernel haricen optimize çalışıyor.
Geraltın kılıcı 27
Üstün
Cachy-RT Kernel bayağı sorunlu ve dediğiniz gibi Ananicy'de çok sorunlu. Bu sebeple ben kapalı kullanıyorum.Tek kernel degil mevzu, ananicy kisimlari da fantastik bunun. RT derken linux-rt mi bildigimiz yoksa Cachy'nin RT kerneli mi?