NABERMÜDÜR

Uzman
Deneme amaçlı sanal makineye CachyOS kurdum. Beğenirsem kendi makineme kuracaktım ancak buna bir türlü Wine kuramadım. Zaten Linux'la aram yok, grafik arayüzünden de Wine kurulmuyordu. Hazır kod araştırdım, yapıştırdım indirdi ama sonrasında kurulmadı. Kısaca uğraştırdı. Ne yapmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneme amaçlı sanal makineye CachyOS kurdum. Beğenirsem kendi makineme kuracaktım ancak buna bir türlü Wine kuramadım. Zaten Linux'la aram yok, grafik arayüzünden de Wine kurulmuyordu. Hazır kod araştırdım, yapıştırdım indirdi ama sonrasında kurulmadı. Kısaca uğraştırdı. Ne yapmalı?
Kendi ana reposunda Wine var. Hatırladığım kadarıyla mağaza kurulumunda optimizasyon yapıp sana sunuyor.

He birde Linux'la alakanız yoksa CachyOS kullanmak yerine EndevaourOS kullanın bence. Arch'ın daha kolay hali.

Onu denedik elbette

1756201127348.webp

Kendi ana reposunda Wine var. Hatırladığım kadarıyla mağaza kurulumunda optimizasyon yapıp sana sunuyor.
İndirdiğim exeyi çalıştırmadı en basitinden deneme amaçlı chrome exe indirdim olmadı. İstenilen kodu da terminale girdim yine olmadı.

Dedigin zımbırtıyı anlamadım ama cachy install manager olarak seçtim chrome exe'yi çalıştırdığımda. Deneme amaçlı indirmiştim bu arada amacım başka exeler üzerinde denemek örneğin setuplar falan. Neyse yükleme yöneticisi olarak cachy seçtim ama gitti chrome'un çekirdeği olan chromium kurdu garip.. claude yardımı ile wine kodlarını aldım ama kurulmuyor bir türlü.

1756201475121.webp

Son düzenleme: