Muhtemelen çok daha fazla çözüm bulabilir ve kullanabilirsiniz, fakat şimdilik size kullanabileceğiniz 6 tane alternatif sunuyorum:
1-BTRFS Assistant'ı Kullanarak (İlk olarak bu çözümü denemenizi tavsiye ediyorum):
Normal şartlarda, CachyOS'i kurduğunuz zaman hali hazırda yüklü bulunan,
BTRFS Assistant aracını kullanarak otomatik olarak ve çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz bunu. Tek yapmanız gereken, bahsettiğiniz
"2025-11-08 13:35" snapshot'unu boot edip, bu aracı çalıştırdıktan sonra, ilgili snapshot'u seçip "restore" demeniz.
2-limine-snapper-sync kullanarak:
limine-snapper-sync paketi sayesinde hem otomatik yedekleme yapabilir, hem de sadece tek bir komut kullanarak (
limine-snapper-restore) çok kolay bir şekilde restore işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Kurulum adımlarının da yeterince kolay olduğunu düşünüyorum:
3-Snapper kullanarak:
Kod:
# Root Config'i üzerinden mevcut olan bütün snapshot'ları listeleyin (Ben burada rollback'lemek istediğim Snapshot'un 5 olduğunu varsayıyorum):
snapper -c root list
# "Prova olarak" 5 ID'sine sahip Snapshot'a rollback işlemi gerçekleştirin:
snapper -c root rollback 5 --print-number
# Herhangi bir problemle karşılaşmadığınız takdirde, bu işlemi tam anlamıyla yapın:
snapper -c root rollback 5
#Yeniden başlatın...
# Sistem açıldığında, şu anda yürütülen Subvolume'in 5 olduğundan emin olun:
snapper -c root list
Komutları girerken, 5 yerine
snapper -c root list komutunun çıktısında bulduğunuz, sizin restore etmek istediğiniz snapshot'a ait subvolume ID'sini yazacaksınız tabii ki.
4-Default Subvolume'yi değiştirerek:
Sisteminizdeki "default subvolume"yi değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için,
btrfs subvolume list / komutu ile
/ konumu için olan bütün snapshotları listeleyip, komudun çıktısından "restore" etmek istediğiniz snapshot'un ID'sini bulup, şu komutla BTRFS'in default subvolume'sini değiştirebilirsiniz:
Kod:
btrfs subvolume set-default 264 /
264 yerine, btrfs subvolume list / komutunun çıktısından bulduğunuz, "restore" etmek istediğiniz Snapshot'un ID'sini yazacaksınız.
5-Root Snaphot'unu restore ederek:
Bunu da aşağıdaki 2 rehberden herhangi birini takip ederek, rahatlıkla yapabilirsiniz:
6-Rsync Kullanarak:
Sayfada anlatıldığı gibi, benim bu mesajda yazmış olduğum 4. adımın üzerine birkaç farklı adım daha ekleyerek tamamen "restore" işlemi gerçekleştirebilirsiniz: