CachyOS'te Steam nasıl kaldırılır?

megatronn

Yetkin
Yer
Vice City
Dün uygulama mağazası üzerinden Steam yüklemiştim ama tamamlanmadan iptal etmiştim. Bugün masaüstünde Steam uygulaması var ama masaüstünde bazen takılmalar yaşıyorum yüklediğimden beri. Bu uygulamayı kalıcı olarak nasıl silebilirim? Flatpak mağazasında baktığımda yüklü değil gözüküyor yükle yazıyor sağ köşede.

Kod:
sudo pacman -Rns steam*
komutu ile kaldırılabiliyor olması gerekiyor.

Böyle bir hata alıyorum hocam. Ne yapmam gerekiyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü_20250705_203124.webp
    102,7 KB · Görüntüleme: 99
Mesajımı düzenlemiştim hocam. Sonuna '*' işareti koyarak tekrar deneyin. Eğer olmazsa şu komutu deneyin.
Kod:
sudo pacman -Rcns steam*

Hocam böyle bir hata alıyorum bu kodları girdiğimde.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü_20250705_205333.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 102
Kod:
sudo pacman -Syyu
komutu ile sistemi güncelleyin.

Hocam bunda bile hata alıyorum acaba yanlış bişey mi yaptım

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü_20250705_210550.webp
    65 KB · Görüntüleme: 90

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü_20250705_231355.webp
    2,8 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleme:
https://archive.cachyos.org/archive/ üzerinden sisteminize göre, verdiginiz çıktıdaki aynı sürüme ait wine-cachyos-opt paketini indirin. (Paylaştığınız görsellere göre bu olmalı)

Daha sonra aşağıdaki komutu girerek database'i düzeltmeyi deneyin:
pacman -U --dbonly wine-cachyos-2:10.0.20250520-2-x86_64.pkg.tar.zst
(Yukarıda bahsettiğim paketin adına göre yazdım komutu)

Eğer bunu yaparken aynı veya benzer bir hata alırsanız, /var/lib/pacman/local/ dizini üzerinden hatayı aldığınız wine-cachyos-2:10.0.20250520-2 dizinini silin, ardından komutu tekrar çalıştırın.

Komutu girdikten sonra, sistemi güncellemeyi deneyin.

Hocam bunda bile hata alıyorum acaba yanlış bişey mi yaptım

Sistemi güncelledikten sonra, "yarıda kesdiğiniz" yükleme işleminden arta kalan paketlerin pacman -Qdt komutunun çıktısında listelenip listelenmediğini kontrol edip, listeleniyorsa teker teker pacman -Rcns $package formatını kullanarak dikkatli bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…