Hocam dediğiniz paketi indirdim. İlk başta kodu girdiğimde yönetici yetkileri olmadan yapamazsınız uyarısı veriyordu sudo su yazarak root izni verdim kendime sonra kodu girdim. Bu sefer de "Wine-CachyOS-2:10.0.20250520-2-X86_64.pkg. Tar. Zst': Paket bulunamadı veya okunamadı" hatası aldım. /var/lib/pacman/local kısmında Wine-CachyOS-2:10.0.20250520-2 dizinini silemiyorum çöp kutusuna taşı kısmı işlevsiz kalıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü_20250706_004117.webp
    Ekran Görüntüsü_20250706_004117.webp
    44,8 KB · Görüntüleme: 56
Hocam dediğiniz paketi indirdim. İlk başta kodu girdiğimde yönetici yetkileri olmadan yapamazsınız uyarısı veriyordu sudo su yazarak root izni verdim kendime sonra kodu girdim. Bu sefer de "Wine-CachyOS-2:10.0.20250520-2-X86_64.pkg. Tar. Zst': Paket bulunamadı veya okunamadı" hatası aldım. /var/lib/pacman/local kısmında Wine-CachyOS-2:10.0.20250520-2 dizinini silemiyorum çöp kutusuna taşı kısmı işlevsiz kalıyor.
İndirdiğiniz paketin adını doğru girdiğinize emin misiniz?

rm -rf /var/lib/pacman/local/xxx şeklinde silebilirsiniz. XXX yerine dosyanın adı gelecek.

İndirdiğiniz paketin adını doğru girdiğinize emin misiniz?

rm -rf /var/lib/pacman/local/xxx şeklinde silebilirsiniz. Xxx yerine dosyanın adı gelecek.

Evet eminim hocam. Sizin attığınız paketi indirdim ve attığınız kodu kullandım. Olmayınca bir de indirdiğim paketin ismini kopyalayıp denedim. Şu an dershanedeyim eve geçince silmeyi deneyeceğim hocam. Bu sileceğim dosya sistem dosyası tahminimce silince herhangi bir sıkıntı olur mu hocam çökme gibi?

Evet eminim hocam. Sizin attığınız paketi indirdim ve attığınız kodu kullandım. Olmayınca bir de indirdiğim paketin ismini kopyalayıp denedim. Şu an dershanedeyim eve geçince silmeyi deneyeceğim hocam.
Paket ile aynı dizindeydiniz değil mi komutu girerken?

Bu sileceğim dosya sistem dosyası tahminimce silince herhangi bir sıkıntı olur mu hocam çökme gibi?
Herhangi bir probleme sebep olmaz doğru şekilde girerseniz komutu.

Anlayamadım hocam. Terminali açıp kodu yapıştırdım direkt başka bir şey yapmama gerek var mıydı?
Terminal üzerinde paketin bulunduğu dizin seçili değilse ve cd komutuyla paketin bulunduğu dizini seçmezseniz, pacman'ın indirdiğiniz paketi bulamaması normal. Komutu çalıştırmadan önce aynı dizinde olmanız gerekiyor, veya paketin bulunduğu konumu kendiniz pacman -U /path/to/package/package_name-version.pkg.tar.zst formatında belirtmeniz gerekiyor.