CachyOS’u bırakıyorum, yeni dağıtım önerin

openSUSE Tumbleweed iyi olur agabey. openQA sistemi ile paketler kontrolden geciyor ve o sekilde sunuluyor. Stable istersen openSUSE Leap de var, daha yavas rolling olsun dersen openSUSE Slowroll da var.

Kurulum araci olarak Agama kullanmani oneririm, henuz test asamasinda ama gayet iyi bir installer. Tek sorunu internete baglanmakta biraz aptal, TTY'den manuel nmtui ile baglanman gerekiyor kurulumda. Tabii, YaST Installer (zaten su anki resmi kurucu) da kullanabilirsin.

Unutmusum, edit: Hata raporlamak icin openSUSE Bugzilla kullaniliyor.

Son düzenleme:
Sırf Türk yapımı diye gene abartmışız. Onca iyi dağıtım varken.

Pardus harika vs. mı dedim? Ayrıca ben kullandım yeni başlayan birisi gayet güzel bir şekilde kullanabilir.

Recep hocam merhabalar, dahili hata raporlama aracı ve KDE dediğiniz için size sadece Kubuntu ve Fedora KDE önerebilirim. Başka dahili hata raporlaması bulunan bir dağıtım yok. Ama ben yine OpenSUSE önermeden geçmeyeyim.

Son düzenleme:
Hata raporlama aracı var mı ve KDE destekliyor mu?

Aslında düşünmüyor değilim 45 ile birlikte ama farklı bir dağıtım kullanayım diyorum.
Ben şu şekilde kullanıyorum siz de yapabilirsiniz.

1. M2 SSD'de Windows,
2. M2 SSD'de Fedora,
3. SATA SSD'ye de farklı bir dağıtım kurmayı planlıyorum. Muhtemelen Kubuntu olacaktır.

Dahili olmasa da Bugzilla var. Fakat evet, Kubuntu ve Fedora disinda direkt dahili bug reporter olan yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…