Caddeye fiber geldi, ara sokaktaki binaya ne zaman gelir?

ertekizm

Üyecik
Selam herkese,

Mahallemizde fiber altyapı çalışması başladı. 22 Mayıs tarihinde binamızın bağlı olduğu ana caddede kazılar yapıldı, kanallar açıldı ve ana dağıtım kutuları yerleştirildi.

Benim oturduğum bina doğrudan caddeye bakmıyor, caddeye bağlanan ara sokağın içinde kalıyor. Ana caddedeki kanallar kapatıldı ve iş bitti ama bizim sokağa henüz hiç girmediler.

Süreci öğrenmek için Altyapı İl Müdürlüğü'ne gittim. Yetkililer bölgede bir sorun olmadığını, şu an kazı işini yapan taşeron firmanın başka bir ilçedeki jandarma karakolunun acil altyapı işi için oraya kaydırıldığını söylediler. Projenin planlı olduğunu ve en geç temmuz başında bizim sokağın da tamamlanacağını belirttiler.

İşi daha da sağlama almak için Ankara Genel Müdürlüğü'ne fiziki olarak bir dilekçe de bıraktırdım.

Durum bu şekilde. Sorum şu:

1. Binam cadde üzerinde olmayıp ara sokakta kaldığı için süreç çok uzar mı? Ana caddedeki kutulardan bizim sokağa kılcal dağıtım (kablo çekimi veya kazı) yapılması normalde ne kadar sürer?
  2. İl Müdürlüğü'nün verdiği "Temmuz başı" tarihine güvenip beklemeli miyim, yoksa bu süreçte BTK veya CİMER üzerinden dijital baskı oluşturmalı mıyım? (Ankara'ya dilekçe verilmişken sistemde çift kayıt olması süreci kilitler mi?)
  3. Sokağa kepçe girmeden, yer altındaki mevcut eski Türk Telekom künk borularından kılavuzla fiber çekip işi hızlıca bitirme ihtimalleri var mı?
Daha önce benzer şekilde binası caddede değil de sokak içinde kalıp fiber bekleyen veya Telekom altyapı işlerinden anlayan hocalarım tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Ankara Etimesgut'ta da geldi bugün ara sokaklara giriş yaptılar muhtemelen bir hafta içinde de olur sanırım.

Ankara Etimesgut'ta da geldi bugün ara sokaklara giriş yaptılar muhtemelen bir hafta içinde de olur sanırım.

Hocam bende Ankara Etimesgut'ta oturuyorum bize nisan gibi geldi mahalleye ama binaya gelmedi hala. Nasıl gelebilir veya ne zaman gelebilir. Babannemgilin binasına gelmiş hemen aşağı sokak

Hocam bende Ankara Etimesgut'ta oturuyorum bize nisan gibi geldi mahalleye ama binaya gelmedi hala. Nasıl gelebilir veya ne zaman gelebilir. Babannemgilin binasına gelmiş hemen aşağı sokak.

Bu hafta içinde gelir ama istersen ara evdeki internet firmasını darla oda işe yarıyor az çok sabah akşam kazı vs yapıyorlar yollar bozulmasın diye çok yakında gelir bence bu hafta.

Afyon merkezden yazıyorum Afyonlu veya cevre illerden üst yetkili varsa iletişime geçebiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…