Cahillik mutluluk mudur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seeraddar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 297
  • Etiketler Etiketler
    mutluluk

seeraddar

Yetkin
Sorum kısa ve öz. Sizce? Bence evet. Bana kalırsa yeterince bilgili biri bile bazen cahil olmak istemiştir.

Sorum kısa ve öz. Sizce? Bence evet. Bana kalırsa yeterince bilgili biri bile bazen cahil olmak istemiştir.
Matematikle ilgili düşüncelerimin lise yıllarında kalmasını tercih ederdim. Şimdi her karşılaştığımda fenalaşıyor, başım ağrıyor.

Cahillik dediğiniz şey nedir tam olarak? Cahilliğin tanımını ne olarak görüyorsunuz?

Duruma göre değişir öğrenilecek bilgi kötü ise cahil olmak iyidir. Ama güzel işe yarar bir bilgiyi neden öğrenmeyesin ki mutlu olursun bilgiye ulaştığında. Tıpkı 10.sınıf Türk dili ve edebiyatında Kutadgu Bilig (Mutluluk Veren Bilgi) gibi.

Şimdi bir insan olarak her konu hakkında bilgi sahibi olamayız. Şimdi senin anlatmana göre cahillik bu ise olabilir. İlla her şeyi bilmeliyim diye kasmaya gerek yok. Tabii ki hiçbir şey bilme demiyorum.

Net evet. Sistemlerdeki, düşüncelerdeki, davranışlardaki sorunları göremiyorsun, kafana takacağın bir şey olmuyor.

Bana sahte mutlulukmuş gibi geliyor. Bilinçsizce mutlusun sadece. Cevabım hayır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…