Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Apaçık önümdeki şeyleri göremeyip toz pembe hayat yaşamak daha cazip gelirdi sanirim.
Matematikle ilgili düşüncelerimin lise yıllarında kalmasını tercih ederdim. Şimdi her karşılaştığımda fenalaşıyor, başım ağrıyor.Sorum kısa ve öz. Sizce? Bence evet. Bana kalırsa yeterince bilgili biri bile bazen cahil olmak istemiştir.
Hakan Yusuf
Yetkin
Sorum kısa ve öz. Sizce? Bence evet. Bana kalırsa yeterince bilgili biri bile bazen cahil olmak istemiştir.
Duruma göre değişir öğrenilecek bilgi kötü ise cahil olmak iyidir. Ama güzel işe yarar bir bilgiyi neden öğrenmeyesin ki mutlu olursun bilgiye ulaştığında. Tıpkı 10.sınıf Türk dili ve edebiyatında Kutadgu Bilig (Mutluluk Veren Bilgi) gibi.
GotfnX
Uzman
Sorum kısa ve öz. Sizce? Bence evet. Bana kalırsa yeterince bilgili biri bile bazen cahil olmak istemiştir.
Şimdi bir insan olarak her konu hakkında bilgi sahibi olamayız. Şimdi senin anlatmana göre cahillik bu ise olabilir. İlla her şeyi bilmeliyim diye kasmaya gerek yok. Tabii ki hiçbir şey bilme demiyorum.
RockyHighway79
Üstün
Bana sahte mutlulukmuş gibi geliyor. Bilinçsizce mutlusun sadece. Cevabım hayır.
miraçov
Üstün
Rahat uyuyacağın kesin ama mutlu olur musun tartışılır.
RockyHighway79
Üstün
Bu tanım olaylarında çok kafa patlatmak gerekiyor. Cahil adam cahildir deyip geçesim geliyor.Cahillik dediğiniz şey nedir tam olarak? Cahilliğin tanımını ne olarak görüyorsunuz?