Çözüldü Çalınan Gmail hesabı avukat yardımıyla geri alınabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rufiq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 420
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Merhaba,

Çalınan ve bilgileri tamamen değiştirilen bir Gmail hesabını avukat aracılığıyla geri alabilir miyim?

Çalınan Gmail hesabı yakınımın.

Örnek:

Çözüm
Bir avukat olarak söylüyorum, avukatların sihirli güçleri veya çeşitli kurumlara emir verip onların araştırma yapmalarını sağlama yetkileri yok. Bu tarz yetkiler Cumhuriyet Başsavcılıklarında, mahkemelerde ve duruma göre icra müdürlüklerinde var.

Avukatlar sizler adına hukuki süreçleri takip etmek, sizler adına uyuşmazlığın türüne göre Cumhuriyet Başsavcılıklarına, mahkemelere, icra müdürlüklerine veya çeşitli kurumlara başvuru yapıp sizleri oralarda temsil edip haklarınızı savunmak için varlar.

Herhangi bir yasal yola başvururken bir avukat ile kendinizi temsil ettirmek zorunda değilsiniz elbette ama profesyonel destek almakta her zaman fayda vardır. Bu meslek bunun için var zaten.

Bu yüzden "avukat şunu bunu onu halledebilir mi" şeklinde merakınızı gidermek için, herhangi bir yasal süreçte haklarınızı en iyi şekilde savunabilmek ve bu süreçlerin olası sonuçlarını en iyi şekilde öğrenebilmek için yine bir avukata danışın.

Bu olay özelinde değil, genel konuşuyorum, bir avukata danışmamak, danışmaktan daha fazla maliyetlidir.
Hesabın kimin çaldığını bilmiyorsun bu konu hakkında pek bilgim yok ama çalan kişi örnek olarak Rusya'dan çıksa hiçbir şey yapamazsınız. Üstüne bir de avukata para ödersin.

Bunun yerine kurtarmayı dene;

Hesabı kurtaramıyorum kurtarma hesabı da eklemiş (+) çalan kişi komple hesabı üzerine alınmış. Google'un telefon numarası da yok ki, arayıp derdimizi anlatalım. Aslında Benim hesap değil komşunun.

Çok zor.

Yargı mecrasına bizde başvurduk, işletmemizin hem Instagram'ı hem de bağlı olduğu mail çalındı, başka bir numaranın üstüne kaydedilmesine rağmen şikayetimiz kabul bile edilmedi.

Bir avukat olarak söylüyorum, avukatların sihirli güçleri veya çeşitli kurumlara emir verip onların araştırma yapmalarını sağlama yetkileri yok. Bu tarz yetkiler Cumhuriyet Başsavcılıklarında, mahkemelerde ve duruma göre icra müdürlüklerinde var.

Avukatlar sizler adına hukuki süreçleri takip etmek, sizler adına uyuşmazlığın türüne göre Cumhuriyet Başsavcılıklarına, mahkemelere, icra müdürlüklerine veya çeşitli kurumlara başvuru yapıp sizleri oralarda temsil edip haklarınızı savunmak için varlar.

Herhangi bir yasal yola başvururken bir avukat ile kendinizi temsil ettirmek zorunda değilsiniz elbette ama profesyonel destek almakta her zaman fayda vardır. Bu meslek bunun için var zaten.

Bu yüzden "avukat şunu bunu onu halledebilir mi" şeklinde merakınızı gidermek için, herhangi bir yasal süreçte haklarınızı en iyi şekilde savunabilmek ve bu süreçlerin olası sonuçlarını en iyi şekilde öğrenebilmek için yine bir avukata danışın.

Bu olay özelinde değil, genel konuşuyorum, bir avukata danışmamak, danışmaktan daha fazla maliyetlidir.

Çözüm
Yani kurtarma konusunda hiçbir şekilde yardımcı olmazlar mı?

Yani kurtarma konusunda hiçbir şekilde yardımcı olmazlar mı?
Sanırım yazdıklarımı tam anlayamadın. Senin kastettiğin yardım ne gibi yardım mesela?

Bu kez şöyle anlatayım. Avukatlar bilgisayar mühendisi değil, avukatlar yazılım mühendisi değil, avukatlar hacker değil, bu yüzden bir avukat bilgisayar başına geçip birkaç saat klavyeden birtakım tuşlara bastıktan sonra sana gelip "Al kardeşim kurtardım hesabını" demeyecek. Böyle bir hizmet vermiyor avukatlar. Çünkü bu meslek böyle bir meslek değil.

Senin Gmail hesabın, başkaca hesapların, kişisel verilen vs. senden izinsiz bir şekilde çalınması/değiştirilmesi/yok edilmesi bir suçtur. Bir avukat senin adına şikayette bulunarak, senden aldığı bilgileri ve varsa delilleri sunarak bu suçun soruşturulmasında ve kovuşturulmasında (kabaca mahkeme aşaması diyebiliriz buna) seni temsil eder. Yapılan yargılamada sana karşı bu suçu işleyen kişi/kişiler bulunursa onlar hakkında ceza verilir. Ne hakim ne de savcı bu yargılamanın sonunda sana "Al kardeşim bu senin hesabın" demez.

Yok onu anlıyorum efendim oraya kadar bir sorun yok ama kendim mesela başvuruda bulunup kurtarsam bile yine diyorum efendim daha doğrusu komşum kurtaramıyor kısaca Google inanmıyor gibi bir mail atıyor.

Yok onu anlıyorum efendim oraya kadar bir sorun yok ama kendim mesela başvuruda bulunup kurtarsam bile yine diyorum efendim daha doğrusu komşum kurtaramıyor kısaca Google inanmıyor gibi bir mail atıyor.
Google'ın bu konuda politikasını tam bilmiyorum. Yani fiilen Google'ı nasıl ikna edersin hesabı geri alabilmek için emin değilim.

Ancak internetten baktığımda Google'ın Türkiye ofisi" Google Reklamcılık ve Pazarlama LTD. ŞTİ." ismiyle İstanbul Şişli'de kurulmuş. Önce bu konuda şikayetçi olarak hukuki süreci başlatırsın. Sonra gerek soruşturma numarası ve gerekse de soruşturma sonrası mahkeme bilgilerini Google'ın Türkiye ofisiyle paylaşıp hukuki süreci de başlattığını beyan edersin. Bu noktadan sonra sana nasıl ve ne kadar sürede yardımcı olurlar bilemem. Yardımcı olsalar bile hukuki sürecin sonuçlanmasını ve mahkemede ilgililerin tespit edilip cezalandırılmasına yönelik karar verildikten sonra belki yardımcı olurlar. Hukuki sürecin sonuçlanması da maalesef biraz uzun sürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…