Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AhmetBurak

Başarılı
Selam. 6 Şubat'ta fabrikada iş kazası geçirdim. Elimi makineye kaptırdım parmak kemiğim parçalı kırıldı. Olaydan 5 dk önce aynı alanda çalıştığımız abla dikkat et elini kaptırma dedi, aradan 5 dk geçmeden olay oldu. Arkamdan herkese yok ben kaç defa dedim dinlemedi demiş durduk yere, kim böyle bir şey yapar ki?

Elim ağrılar içinde, parmağım yamuk, derdim bitmiyormuş gibi üstüne bir de bunu duydum. Doktor 1 ay rapor verdi, borçlarımız var, iş paramı alabilecek miyim iş kazasından dolayı? Bilgi alabilecek kimsem yok, yardımcı olur musunuz abilerim?

Çözüm
Merhaba,

Öncelikle çok geçmiş olsun. Yaşadığınız iş kazası sonrası işvereniniz bu durumu SGK'ya bildirmekle yükümlü. Bildirmediyse bunu siz de bildirebilirsiniz. Devamında SGK sizin için bir maluliyet oranı belirleyecek ve buna göre SGK'dan ödeme alıp almayacağınız belli olacak.

Bunun haricinde bu iş kazasında sizin ve işverenin kusur durumuna göre işverene karşı maddi ve manevi tazminat davası açmaya hakkınız da bulunmakta.

Bir avukat meslektaşımdan hukuki destek almanızı tavsiye ederim. Tekrar geçmiş olsun. İyi Sosyaller.
Hocam çok geçmiş olsun. O ablayla bir daha iletişime geçmeyin bence nasıl bir göz varsa artık. Sorunuza gelecek olursak, işveren size maaş vermek zorunda değil. SGK'den iş göremez ödeneği alabilirsiniz. Biraz daha araştırırsanız daha detaylı bilgilere ulaşırsınız.

Geçmiş olsun kardeşimde şokta çalışıyordu Paleti çekeyim ayağını ciddi zorladı .Yarım alçı yaptılar 10 gün rapor verdiler İşe başladıktan 9 gün sonra hesabına yattı rapor parası sizin durumunuz arkadaşların dediği gibi sgk müracaat edin

Son düzenleme:
Selam. 6 şubat'ta fabrikada iş kazası geçirdim. Elimi makineye kaptırdım parmak kemiğim parçalı kırıldı. Olaydan 5 dk önce aynı alanda çalıştığımız abla dikkat et elini kaptırma dedi, aradan 5 dk geçmeden olay oldu. Arkamdan herkese yok ben kaç defa dedim dinlemedi demiş durduk yere, kim böyle bir şey yapar ki?

Elim ağrılar içinde, parmağım yamuk, derdim bitmiyormuş gibi üstüne bir de bunu duydum. Doktor 1 ay rapor verdi, borçlarımız var, iş paramı alabilecek miyim iş kazasından dolayı? Bilgi alabilecek kimsem yok, yardımcı olur musunuz abilerim?

Öncelikle işveren tarafından hem SGK'ya hem de kolluk kuvvetlerine bu durumun bildirilmesi gerekiyor. Eğer işveren gerekli bildirimi yapmazsa idari para cezası alıyor. SGK'ya bildirildiğinde tahminimce geçici iş göremezlik ödeneği alırsınız. Bu da yatarak tedavilerde maaşınızın yarısı ayakta tedavilerde 3/2'si kadardır. İşveren, SGK'ya bildirim yapmadıysa SGK'ya size verilen raporla beraber müracaat edin ve geçici iş göremezlik ödeneği talep edin. Eğer ki elinizde ciddi bir şey varsa ve bu sürekliyse sürekli iş göremezliği ödeneği alırsınız.

Merhaba,

Öncelikle çok geçmiş olsun. Yaşadığınız iş kazası sonrası işvereniniz bu durumu SGK'ya bildirmekle yükümlü. Bildirmediyse bunu siz de bildirebilirsiniz. Devamında SGK sizin için bir maluliyet oranı belirleyecek ve buna göre SGK'dan ödeme alıp almayacağınız belli olacak.

Bunun haricinde bu iş kazasında sizin ve işverenin kusur durumuna göre işverene karşı maddi ve manevi tazminat davası açmaya hakkınız da bulunmakta.

Bir avukat meslektaşımdan hukuki destek almanızı tavsiye ederim. Tekrar geçmiş olsun. İyi Sosyaller.

Çözüm