Çalınan hesapları geri kurtardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Acme
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 45
  • Etiketler Etiketler
    geri

Acme

Üstün
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba

Bu sabah uyandığımda; Battle net; EA Play; Rockstar Games Launcher; ve ayrıca ana G-Mail hesabıma giriş yapılıp işlemler yapılmış. Hesapların hepsi tek mail adresine bağlıydı. Bütün hepsine tek seferde işlem yapılmış. Sabah bir uyandım aynı kişi tarafından mail adresleri ve şifreleri değiştirilmiş. Bende hepsinin desteğine yazdım sabah saatlerinde destek talebi oluşturmama rağmen minimum 20 dakika içerisinde dönüş yapıp bütün hesapları sıfırladılar.

Bende bütün hesaplarda 2FA doğrulama ve E-Posta adreslerinde değişiklik yaptım. Çalan kişinin konumu ABD olarak gözüküyordu çalınan hesapların hepsini sorunsuz bir şekilde aktif hale getirdim. Gerçi ben uyurken sabah uyandığımda bir sürü kodlar gelmiş yani mail değiştirmek için ayrı kodlar şifre için ayrı kodlar gelmiş; ve çalan kişi bu kodlara erişmeyi başarmış. Mail hesabıma giriş yapamamış ama o koda bir şekilde ulaşabilmiş. Bu hesapları nasıl çalabiliyorlar? Biz buna RAT mı diyoruz? Aynı şekilde Discord ana hesabımada girişler yapılmaya çalışılmış ama çalmaya çalışan kişi sürekli ihlal yaptığı için devre dışı bırakıldığına dair mailler aldım.

Yapay zekaya sorduğumda Gemini'ye göre;

Kimlik AVI (Phishing) ve Sahte Siteler
Saldırganlar, resmi oyun platformlarının birebir kopyası olan sahte web siteleri tasarlarlar.

• "Bedava oyun", "indirimli oyun kodu" veya "hesabınız askıya alındı" gibi sahte e-postalar veya mesajlar gönderilir.
  • Kullanıcı bu sahte sitelere giriş yaptığında, kullanıcı adı ve şifresi doğrudan saldırganın eline geçer.

2. Zararlı Yazılımlar (Malware) ve Bilgi Hırsızları (Infostealer)
Kullanıcıların internetten indirdiği güvensiz dosyalar bilgisayara virüs bulaştırabilir.

Benim takıldığım siteler belli Techolay, Technopat, DonanımHaber; Mortal Kombat Türkiye; PlayStation haber forumlarında genellikle takılıyorum. Yani yazılım indirmedik ayrıca tek mail üzerinden işlem yapıldığı için farklı bir E-Mail adresi açıp hepsini yeni mail adresine taşıyıp 24 karakterli hepsine not etmek üzere büyük/küçük şifreler belirledim. Bu sizce neden olabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…