Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Çöp Repack oyunlarda olan bir sorunmuş
- Oyun klasörüne sağ tıkla ve Salt okunur işaretini kaldır, alt klasörlere de uygula de.
- Bir de oyunu BlackOpsColdWar.exe ile çalıştıri Black Ops Cold War Launcher.exe ile değil.
tugrul
Yetkin
Oyunu hangi platformdan satın almıştın? Dosyaları doğrulamayı denemelisin öncelikle.
Çöp Repack oyunlarda olan bir sorunmuş
- Oyun klasörüne sağ tıkla ve Salt okunur işaretini kaldır, alt klasörlere de uygula de.
- Bir de oyunu BlackOpsColdWar.exe ile çalıştıri Black Ops Cold War Launcher.exe ile değil.
alexandre30
Becerikli
Bilginiz bu kadar yetiyor işte, o Crackler'in oyunun yapılış sürecinden bile daha zorlu olduğunu bilmiyorsunuz.Çöp Repack oyunlarda olan bir sorunmuş
Bilginiz bu kadar yetiyor işte, o Crackler'in oyunun yapılış sürecinden bile daha zorlu olduğunu bilmiyorsunuz.
Crack ve Crack yazarları hakkında bir gram bilgin olsa, Scene gruplarının repacklere hatta torrente bile çöp dediğini, bunları indirenlere de çöplükte gezen zavallılar olarak baktığını bilirsin. Wiki'de Release gruplarıyla ilgili Türkçe makalelerin kaynağı benim tercümelerim. Git başka yerde zırvala.
Kaldı ben korsana karşı değilim. Senin gibilerin burnunu çıkarmadığı repack çöplerine karşıyım.
alexandre30
Becerikli
Bak forum sahibi olduğun gibi, buradaki kimseye bu üslupla konuşamazsın. O yayınlanan tüm Realese makaleleri gibi zırvalıkları bırakalım.Crack ve Crack yazarları hakkında bir gram bilgin olsa, Scene gruplarının repacklere hatta torrente bile çöp dediğini, bunları indirenlere de çöplükte gezen zavallılar olarak baktığını bilirsin. Wiki'de Release gruplarıyla ilgili Türkçe makalelerin kaynağı benim tercümelerim. Git başka yerde zırvala.
Kaldı ben korsana karşı değilim. Senin gibilerin burnunu çıkarmadığı repack çöplerine karşıyım.
İstediğiniz kadar makale yaz veya İngilizce bil, teknik bilgin 0.
Tersine mühendisliğe kolay bir alan olarak mı bakıyorsunuz bilmiyorum fakat olay senin dışardan gördüğün gibi değil.
O APT destekli bazı grupların içlerinde olayın işleyişine kadar izlemiş biri olarak, burada saçma sapan yok şurada makale yayınladım gibi bir ithamda bulunmuyorum, O oyunların çıktığı gibi tüm GameAssembly.dll dosyaları için özel yazılan poliformik motorlar ve tüm debugger'ların kullanımlarına şahit oldum ve gördüğün gibi düz IDA Assembly'si okuyarak zaten Denuvo gibi dinamik motorları kıramazsın. Yaptığın çevirilere dikkat et ve o adamların uğraştığı tüm teknik Signature Copy, Steam Hook gibi daha nice çok sevdiğiniz ve güvendiğiniz lisans sistemlerini nasıl kevgire çevirdiklerine bak bakalım.
Henüz bir oyunun lisanslama sistemine göz attığınızı düşünmüyorum, gerçi burada kavga edecek vaktiniz var fakat ben yine de size hayatınızda alabileceğiniz en büyük iyiliklerden birini yaparak bunu anlatmayı deniyorum.
Oyunlar artık düz C++ ile yazılmıyor, 2002 gibi dönemlerden kalma basit sunucu tabanlı lisans sistemleri de yok, basit bir MITM proxy ile kırılabiliyor çünkü, Mesela Point Blank isimli Steam'de public bulunan bir rekabetçi oyunun Dynamic Library (DLL) dosyalarını UPX adı verilen bir packer ile paketlenerek Tersine Mühendisliğe karşı önlemsiz şekilde çıkarırlar, amaç nedir biliyor musunu? Çok basit Crack derdi yok ve bu adamlar basit Packer ile oyunun Pointer'larına erişimi engelleyerek hileyi engellemeye amaçlamakta fakat unuttukları kısım, yazılan poliformik motorun o packer ile obfuscate (karmaşıklaştırılmış) değerlerini debug ederek basitçe okuyabileceği gerçeğini değiştirmiyor.
Sizin bahsettiğiniz; Oyun Crack'lediğini iddia edenler, DODI gibi yerlerden alıp, Delphi ile yazdıkları bazı Unarchive tool'ları ile kendileri Crack'lemiş gibi gösterdikleri için siz hepsini bu şekilde sanıyorsunuz, olay bundan çok farklı. O patcher'lar yazılan tüm debug mekanizmaları, oyunun değerlerinin hook'lanıp; ayrı parser yazılması gibi bir ton iş var bu sırada oyun kendini Kernel'de koruyabiliyor artık, olay sadece analizde bitmiyor, Kernel motoruna ve tüm Windows kitaplıklarını o methoda göre linklemeniz gerekiyor. Tüm bilgisayarlarda C++ Runtime yüklü olmuyor, o yüzden tüm debug mekanizmaları Delphi ile yazılıyor ve eski bilgisayarlara yüklemeye çalıştığınızda hata alıyorsunuz çünkü Delphi kitaplıkları linklenmemiş.
Diyelim ki oyuna ait planlama tamam ve tüm Assembly'sini çıkarttın, sadece iş burada bitmiyor, lisans sistemlerinde tüm modellerin kaynak kodları bile şifreli bulunabiliyor. En basitinden Outlast isimli oyunun tüm modellemeleri .bin formatında binary 0-1 modelinde tutuluyor, kendi içindeki okuma mekanizması oyun açılığında tüm veriyi unpack edebilmesi tam "62" frame rate. O yüzden oyunda 62 FPS sınırı var mod ile kaldırsan bile deneyebilirsin, modellerde sorunlar çıkacaktır. Aradan geçilen sahnelerde yavaş geçecektir çünkü binary okuma sistemi 62 frame rate değerine kadar işliyor.
Yani sizin gördüğünüz gibi DODI veya FitGirl gibi yerlerden çalarak kendi yapmış gibi gösteren bazı kişilerin Crack'leri yazdıkları patcher'da, (ki o patcher dahi çalıntı.) bıraktıkları bazı açıklar yüzünden bu durumlar meydana geliyor.
Umarım anlatabilmişimdir.
Oyun klasörüne sağ tıklayıp “Salt okunur” işaretini kaldırıyorum, deniyorum fakat yine de açılmıyor. Klasöre tekrar sağ tıkladığımda ise, tik işareti kaldırmama rağmen hâlâ yerinde duruyor.Çöp Repack oyunlarda olan bir sorunmuş