Yakın zaman içinde CoD oyunlarını şöyle baştan itibaren bir oynamak istedim ve açıkçası söylemeliyim ki açık dünya oyunların etrafımızı sardığı 2024 de en kötü CoD oyunu bile mekanikleri ile, oynanışı ve mekanları ile oldukça ferahlattı. Bu aralar son bitirdim IW için ise buraya bir inceleme yazmayı uygun gördüm. Naçizane oyun hakkındaki fikirlerim oldukça olumlu diyebilirim.
Zamanında IW için CoD'un çok fazla uçtuğu söylenmiş ama AW sonrası tamamen bilim kurguya kaymış olmaları enfes olmuş. Hikaye çok iyi olmasa da Nick Reyes etrafında geçen bir tür Star Trek tarzında ilerliyor diyebilirim. Mars kolonisi SDF'in dünyaya saldırmasından sonra dünyada kalan son iki uzay ge misinden birine yönetici olarak atandığımız oyunda hem SDF'in işlerini bozuyor hem de SDF lideri Kit Harrington'ın karakterinin peşine düşüyoruz. Kötü adam açısından oldukça silik olan hikaye yan karakterler açısından göz dolduruyor. Hele ki robot yoldaşımız E3N (Ethan) sanırım bir oyun/filmde gördüğüm en canlı robot olabilir. Bazen o kadar doğal davranıyor ki cidden bağlanıyorsunuz.
Oynanış açısından sanırım gördüğüm en dolu CoD oyunu olabilir. Normal ana görevlerimiz geniş haritalarda geçerken üstüne de kendine özel haritalarla yan görevlerde oyuna eklenmiş ve bunlarda oldukça enfes diyebilirim. Silah kullanımı zaten enfesti her zaman ve bu oyunda aracımız Jackal ile yaptığımız görevlerde oldukça bol ve fazla diyebilirim.
Optimizasyon ve grafik açısından bakarsak ise oyunun grafikleri ortalama, optimizesi ise iyi diyebilirim. Bugün dahi hala sorunsuz oynanıyor ve sırıtmıyor. Müzikleri ise oldukça güzel diyebilirim.
Oyunun multi kısmını ise denemedim diyebilirim çünkü en başından beri CoD benim için Single bir iş idi ve öyle kalsın da isterim.
IW, CoD oyunları içinde çok sağlam öveceğim güzel bir FPS aksiyon oyunu. Oldukça dolu ve güzel. Bilim kurgu hayranları ise kaçırmasın derim.