Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MehmetBey

Yetkin
İyi akşamlar. RTX 4060 ve R5 3600 ile 4K çözünürlükte Call of Duty Remastered oynuyorum. Oyunda takılmalar mevcut, özellikle yeni bir bölüme geçerken oluyor.

Mesela GTA 5'te bir problem yok. BF 1'de de sorun yok, PUBG ve bu oyunda takılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@MehmetBey sorunu nasıl çözdüğünüzü paylaşacak mısınız?

Dışarıya çıkmıştım şu an deniyorum emin olduktan sonra paylaşacağım.

1708894401482.webp

Sorunun çözümü cache sun ve cache spor ayarlarını off yaptım ve sorunu böyle çözdüm.

Şimdi baktığım kadarıyla R5 3600 pek de RTX 4060 dengi bir işlemci değil, daha çok R5 5500 falan öneriliyor. Yani kısacası darboğaz oluyor olabilir. Sorunu çözmek için ise oyunun grafiklerini kısmayı veya çözünürlüğü düşürmeyi deneyebilirsiniz. Darboğaz konularında fazla bilgili değilim.

Dediğiniz doğru RTX 4060 R5 3600 biraz olmuyor gibi işlemcimi garantiye gönderdim grafikleri kısmak darboğazı daha çok arttırır grafikleri yükseltmek darboğazı azaltır.

Şimdi baktığım kadarıyla R5 3600 pek de RTX 4060 dengi bir işlemci değil, daha çok R5 5500 falan öneriliyor. Yani kısacası darboğaz oluyor olabilir. Sorunu çözmek için ise oyunun grafiklerini kısmayı veya çözünürlüğü düşürmeyi deneyebilirsiniz. Darboğaz konularında fazla bilgili değilim.

Sanırım sorunu çözdüm.

Oyunda bir ayar yaptım birazdan paylaşacağım sorunun çözümünü.

@MehmetBey sorunu nasıl çözdüğünüzü paylaşacak mısınız?

Dışarıya çıkmıştım şu an deniyorum emin olduktan sonra paylaşacağım.

1708894401482.webp

Sorunun çözümü cache sun ve cache spor ayarlarını off yaptım ve sorunu böyle çözdüm.

Dediğiniz doğru RTX 4060 R5 3600 biraz olmuyor gibi işlemcimi garantiye gönderdim grafikleri kısmak darboğazı daha çok arttırır grafikleri yükseltmek darboğazı azaltır.

Son düzenleme:
Çözüm