Merhaba arkadaşlar. Klima dış ünitesini yerleştirme konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Durumum şöyle:

Eve iki adet klima taktırdım ancak yöneticiler görüntü kirliliği ve drenaj sebebiyle izin vermemişler. Bu nedenle iki klimayı da ayrı ayrı iki balkona taktıracağım.

1. Sürgülü cam sistemi bulunan iki balkona klima dış ünitesi yerleştirmek zorundayım. Bu durumda teknik olarak herhangi bir sorun yaşar mıyım?

2. Sürgülü cam balkonların 3-4 tanesini sürekli açık tutup bu şekilde kullanmayı planlıyorum. Bu durumda:
  • Klima veriminde azalma olur mu?
  • Dış ünite için yeterli hava sirkülasyonu sağlanır mı?
  • Başka teknik sorunlarla karşılaşır mıyım?
Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varsa pratik önerilerini paylaşabilirler mi? Özellikle:
  • Hangi önlemleri almalıyım?
  • Dikkat etmem gereken noktalar nelerdir?

IMG_1314 (1).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Klima dış ünitesini yerleştirme konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Durumum şöyle:

Eve iki adet klima taktırdım ancak yöneticiler görüntü kirliliği ve drenaj sebebiyle izin vermemişler. Bu nedenle iki klimayı da ayrı ayrı iki balkona taktıracağım.

1. Sürgülü cam sistemi bulunan iki balkona klima dış ünitesi yerleştirmek zorundayım. Bu durumda teknik olarak herhangi bir sorun yaşar mıyım?

2. Sürgülü cam balkonların 3-4 tanesini sürekli açık tutup bu şekilde kullanmayı planlıyorum. Bu durumda:
  • Klima veriminde azalma olur mu?
  • Dış ünite için yeterli hava sirkülasyonu sağlanır mı?
  • Başka teknik sorunlarla karşılaşır mıyım?
Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varsa pratik önerilerini paylaşabilirler mi? Özellikle:
  • Hangi önlemleri almalıyım?
  • Dikkat etmem gereken noktalar nelerdir?

Eki Görüntüle 163408
Balkona klima dış ünitesi yerleştirme konusunda dikkat etmeniz gereken teknik noktaları aşağıda bulabilirsiniz:

1. Sorun Yaşamamak İçin​

• Büyüklük ve Güç: Klimanın dış ünitesinin kapasitesi, balkondaki alanı ve komşu binaları dikkate alarak seçilmelidir.
  • Montaj Yeri: Dış üniteyi doğrudan aşağı veya yukarı açılan pencerelerden uzakta bir yere monte edin. Bu, hava akışını artıracaktır.

2. Sürekli Açık Kullanım​

• Verimde Azalma: Sürgülü camın sürekli açık kalması durumunda, iç mekanın sıcaklığı dış ortamdan etkilenebilir. Bu nedenle klimaya ek yük biner.
  • Hava Sirkülasyonu: Yeterli hava sirkülasyonu sağlanabilir; ancak dış üniteyi açılabilir bir alanda yerleştirerek bu sirkülasyonu artırmak önemlidir.
  • Diğer Sorunlar: Dış ünite ısıtma veya soğutma konusunda verimli çalışmayabilir. Ayrıca, dışarıda yoğun nem varsa, drenaj sisteminin de doğru çalıştığından emin olmalısınız.

3. Önlemler ve Dikkat Edilmesi Gerekenler​

• Yüksekliği Belirleyin: Dış üniteyi mümkün olduğunca yüksekte monte etmeye çalışın; bu, drenajı kolaylaştırır.
  • Drenaj Kontrolü: Hava drenajı için yeterli alan sağlamalısınız. Drenaj hortumunun ve su çıkışının düzgün çalıştığından emin olun.
  • Gürültü Önlemleri: Dış ünitenin yerleşimi ses kirliliğini azaltmak için komşuların pencerelerine uzak bir yeri tercih edin.

Bu adımları dikkate alarak klima dış ünitelerini balkonunuza yerleştirebilirsiniz.