Ben ekran kayıt için değil, video edit için almak istiyorum.
OBS ve Premiere Pro ikiliyse Camtasia'yı 5'e katlarsınız. Bundan bir 5-6 yıl önce kendisini kullanıyordum, şu an o kadar yüzeysel geliyor ki bu program bana.

Çoğu Youtuber derken? Ben hiç rastlamadım.
Yıl 2016-2019 arası olsa neyse de, artık çoğu içerik üreticisi Premiere Pro kullanıyor.

OBS ve Premiere Pro ikiliyse Camtasia'yı 5'e katlarsınız. Bundan bir 5-6 yıl önce kendisini kullanıyordum, şu an o kadar yüzeysel geliyor ki bu program bana.
Aslında bakarsanız çok basit editler için kullanışlı, iki video kırpıp birde ekrana yazı baloncuğu koyacaksanız tabii. Bunlar için bu kadar para istemesi de gereksiz, arkasında şirket olmayan Shotcut, Kdenlive vs. belki biraz daha karmaşıktır ama alıştıktan sonra bundan iyi iş çıkartır. Arkasında şirket gücü olan DaVinci'yi Camtasia ile yarıştırmaya gerek bile yok.

Eğer profesyonel değilseniz para verip Adobe uygulamaları almayı gereksiz buluyorum. DaVinci Resolve çok güzel bir alternatif. Eğer karışık geliyorsa kullanması, (ki arayüzü Adobe ile aynı yapabiliyorsunuz) CapCut gibi basit ama çok kullanışlı uygulamalar da var.

Video kayıt için ise OBS harika. Ayrıcı NVIDIA ve AMD'nin kendi kayıt programları da oyunlar için harika.

Microsoft ekran alıntı aracına ekran kaydı alma özelliği ekledi onu kullanıp sonrasında yine bilgisayarınızda kurulu gelen Microsoft Clipchamp ile ücretsiz olarak Camtasia kalitesinde çekim ve montaj yapabilirsiniz.
1717878039995.webp

1717878008860.webp

Çoğu YouTuber ekran kaydı almak için Camtasia'yı kullanıyor, ben de satın almayı çok istiyorum ancak neden bu kadar aşırı pahalı bir türlü aklım almıyor. Bu programı bu kadar pahalı yapan nedir?
Yıllık fiyatı: 179.88$
Camtasia öldü artık, benim kullanmayalım bilmem kaç sene oldu hatırlayamıyorum bile. OBS Daha iyi bence.
Youtuber diyorsunuz ancak pek tanınmayan kişiler genelde camtasia'yı crack kullanıyorlar... Kimse 178 TL vermez zaten bence, neyse veren de vardır elbet...

Yıl 2016-2019 arası olsa neyse de, artık çoğu içerik üreticisi Premiere Pro kullanıyor.
Normalde asıl video edit programı Premiere Pro'dur doğru fakat zaten önceden onu kullanıyordum ama artık onla çok zaman harcamaya başladım. Ben camtasia'yı küçüklüğümden beri çok almak istedim ancak fiyatı yüzünden alamadım hala da daha alamıyorum. 6 bin lira verecek değilim tabiiki de. Basit ve kullanışlı ve istediğim özelliklerde camtasia'da olduğu için bu kadar çok istiyorum. Yoksa bende biliyorum DaVinci Resolve, CapCut, Microsoft Clipcamp gibi programları. Camtasia'nın arayüzünün sadeliği içinde hazır olan aninasyonlarını felan seviyorum. Ve hala daha geliştiriliyor mesela, ekran kaydı özelliğine Camtasia Rev adında bir şey gelmiş. Henüz bende daha ne işe yaradığını bilmiyorum. Ama bildiğim kadarı ile eskiden popülerdi fakat şu an artık popülerliğini kaybetti gibi bişey dediğiniz gibi.