Bozcaada'ya tatile gittiğimde aşık olduğum şehir. Bana göre yaşamak için Türkiye'nin en güzel şehridir. Özgürlük deyince akıllara genelde İzmir geliyor, izmirimizi severiz ancak Çanakkale kadar huzurlu bir şehir değil. İzlenimlerime göre Çanakkale merkezde gecenin 1'inde bile özgürce gezen kadınları görebilirsiniz, hiç kimsenin dönüp baktığına veya bir laf attığına şahit olmadım.
Herkes birbirlerine saygılı şekilde yaşıyor.
Troy (truva) filmine konu olan gerçek truva atı da bu şehirdedir.
- Tarihi zenginliği, doğal güzellikleri ve insanların sıcakkanlılığı da çabası. Sahili, gezilecek tarihi yerleri, koyları bol bol.
- Adalara feribot ile kolaylıkla geçiş sağlanabiliyor.
- Adalarda rum nüfusu bir hayli yüksek. Rum köylerini de gezebilir, fotoğraflar çekilebilirsiniz. Samimi insanlar.
- Eşsiz şaraplarıyla ünlüdür bozcaada, şarap festivali gibi yerel festivaller oluyor, küçük ama eğlenebilen insanlarla dolu.
- Şirin ve otantik mekanlar var, kahvenizi huzurla yudumlarsınız.
- Tertemiz plajlarında denizin tadını çıkarabilirsiniz, en güzel yanı; hiç milletin karısını dikizleyen mülteci görmedim.
- Balıkçılıkla ilgileniyorsanız da çok güzel spotlar var, at oltayı aç müziğini bir yandan biranı içerek tadını çıkar, balıklar bile sevecen ki kendileri geliyor.
Kısaca keyifli bir şehir, gitmeyen varsa kesinlikle gezilecek hatta yaşanabilir şehir olarak listesine koysun.