Küçükken gitmiştim 6 yaşında falan, çok cahil olduğum için hiçbir şey anlamamıştım gittiğimden ve tek hatırladığım birkaç kayalık.

Çanakkale klasik adamların seveceği bir şehir, öyle dışkı sineği gibi herkesi çekmesin zaten denizi dünyanın 1 numarası denilip sonra yaşanmayacak trafik kaldırmayacak duruma gelen Antalya gibi olmasını istemem, o yüzden herkesin sevmemesi iyidir 😏

Evet, Çanakkale'nin gerçekten de çok fazla güzelliği var fakat bunun yanında bir çok eksisi ve sorunu da var.

Artılar:
  • Arkadaşımızın dediği gibi gezilecek görülecek çok fazla yer mevcuttur.
  • Bir çok noktada piknik ve mesire alanları mevcuttur.
  • Yazın denize girebileceğiniz bir çok sahil mevcuttur. Örneğin, Kabatepe Plajı gibi.
  • Çanakkale Merkez'de Deniz Kuvvetlerine ait Deniz Müzesi ve içerisinde Çimenlik Kale bulunmaktadır. Nusret mayın gemisinin maketi burada yer almaktadır. Belli saat ya da günlerde içeriyi gezebilirsiniz. Müzenin girişinde tarihi bir çeşme mevcuttur.
  • Çanakkale'de çok fazla tarihi çeşme mevcuttur.
  • Patili dostlarımız her yerde karşınıza çıkabilir. Köpeklerin bazıları sizi korkutmaya çalışabilir.
  • Balık tutmak için karşıda ve merkezde bir çok nokta bulunmaktadır.
  • Çanakkale nüfusu azdır ama nüfus büyüğüme devam ediyor. Buna en büyük etken 1915 Çanakkale Köprüsü.
  • Köylerini gezme imkanınız olursa, şiddetle gezmenizi tavsiye ederim, gerçekten köylerimiz eşsiz güzelliklere sahiptir.
  • Bir çok yer de Yahudi, Rum, İngiliz mezarları mevcuttur.
  • Çanakkale'nin peynir helvası meşhurdur (Çanakkale Helvacısı Kadir Usta, helvanızı buradan almanızı şiddetle tavsiye ederim!).
  • Ezine inek peyniri de meşhurdur.
Eksiler:
  • Çanakkale Merkez'de kordonun sonunda ki Golf çay bahçesinden başlayarak, Valilik önünden devam edip Petrol Ofisi, Anadolu Öğretmen lisesinin (eski Fen Lisesi) yolu dar olduğu ve sağ tarafa araçlar park ettiği için akşam saatlerinde trafik yoğunluğu başlıyor.
  • Çanakkale Merkez'de çok ciddi otopark sorunu var ve bu konu çözülemiyor ya da çözülmek istemiyor.
  • Feribot İskelesinin öndeki dönel kavşaktaki köpekler motorcular ya da arabalar için sorun teşkil edebiliyor.
  • Hala daha otobüs seferleri konusunda eksiklikler var. Üniversiteye otobüsle gideceksiniz hele ki sınav haftasında ciddi sorun olabiliyor.
  • Gece hayatı 02:00'den sonra (alkollü mekanlar için konuşuyorum) bitiyor diyebiliriz ama kordonda insanlar rahatça dolaşıyor.
  • İşyerlerinde ki işyeri sahipleri asık suratlı olabilir, buna şaşırmayın 😂, burada dışarıdan gelen esnaf daha çok iş yapar.
  • Zamanında burada işleyen çok fazla fabrika vardı ama çoğu kapandı.
  • Çanakkale'de kışın yaşamak işkence olabilir. Sebebiyse boğaz yüzünden çok soğuk oluyor (sıkı giyinin, çarpılmayın 😂). Kar yağar yağmaz, biraz keyfine bağlı bir durum.
  • Defineciler yüzünden tahrip olan bir çok mezar ya da yer bulunmaktadır.
Sormak istediğiniz ya da öğrenmek istediğiniz bir şey olursa bana sorabilirsiniz 😇.

Hocam, anlattıklarınız için teşekkür ederim.
Yerlisi olarak değerli yanıtınız ve eklemeleriniz çok guzel olmuş hocam ben de size teşekkür ederim.
Ankara'nın havası güzel, ama oranın havası ayrı bir daha güzel. Sizce hocalarım?
Ankaralı olarak mesajına katiliyorum kesinlikle TR'nin diğer illerine nazaran ayrı huzurlu bir vibe almıştım ben.

Yazın ülkeden taşınmadan önce bir Türkiye'yi dolaşma planım var Çanakkale'ye de gideceğim :D
Mutlaka gidip gezilmesi gereken bir şehir. Adaları gezmeyi unutmayın. Bozcaada'da sahibi Rum olan bir teyzenin kahvecisi vardi, sokak arasında şirin bir yer, dışarıda tabureleri var. İşletme sahibi kadın çok tatlıydı.
İsmini hatırlamıyorum ama o tarz mekanlar fazla, adanın esintisiyle bir şeyler yiyip icmek çok guzel gidiyor.

Bozcaada'ya tatile gittiğimde aşık olduğum şehir. Bana göre yaşamak için Türkiye'nin en güzel şehridir. Özgürlük deyince akıllara genelde İzmir geliyor, izmirimizi severiz ancak Çanakkale kadar huzurlu bir şehir değil. İzlenimlerime göre Çanakkale merkezde gecenin 1'inde bile özgürce gezen kadınları görebilirsiniz, hiç kimsenin dönüp baktığına veya bir laf attığına şahit olmadım.
Herkes birbirlerine saygılı şekilde yaşıyor.
Troy (truva) filmine konu olan gerçek truva atı da bu şehirdedir.
  • Tarihi zenginliği, doğal güzellikleri ve insanların sıcakkanlılığı da çabası. Sahili, gezilecek tarihi yerleri, koyları bol bol.
  • Adalara feribot ile kolaylıkla geçiş sağlanabiliyor.
  • Adalarda rum nüfusu bir hayli yüksek. Rum köylerini de gezebilir, fotoğraflar çekilebilirsiniz. Samimi insanlar.
  • Eşsiz şaraplarıyla ünlüdür bozcaada, şarap festivali gibi yerel festivaller oluyor, küçük ama eğlenebilen insanlarla dolu.
  • Şirin ve otantik mekanlar var, kahvenizi huzurla yudumlarsınız.
  • Tertemiz plajlarında denizin tadını çıkarabilirsiniz, en güzel yanı; hiç milletin karısını dikizleyen mülteci görmedim.
  • Balıkçılıkla ilgileniyorsanız da çok güzel spotlar var, at oltayı aç müziğini bir yandan biranı içerek tadını çıkar, balıklar bile sevecen ki kendileri geliyor.

Kısaca keyifli bir şehir, gitmeyen varsa kesinlikle gezilecek hatta yaşanabilir şehir olarak listesine koysun.
Güzel canım dostumun güzel konusu gerçekten öyle bu bayram ziyaret etmeyi düşünüyorum tabii ki şehitliği görmezsem pişman olacağım yada kendimi yarım hissedeceğim bu yüzden sağ olsun @ADIWN bana yardımcı oldu olacak. Bu forumun en sevdiğim yani insanların samimi olması ve yardım sever olması böyle güzel arkadaşlarımız iyi ki var. :love:

Bozcaada'ya tatile gittiğimde aşık olduğum şehir. Bana göre yaşamak için Türkiye'nin en güzel şehridir. Özgürlük deyince akıllara genelde İzmir geliyor, İzmirimizi severiz ancak Çanakkale kadar huzurlu bir şehir değil. İzlenimlerime göre Çanakkale merkezde gecenin 1'inde bile özgürce gezen kadınları görebilirsiniz, hiç kimsenin dönüp baktığına veya bir laf attığına şahit olmadım.
Herkes birbirlerine saygılı şekilde yaşıyor.
Troy (Truva) filmine konu olan gerçek Truva Atı da bu şehirdedir.
  • Tarihi zenginliği, doğal güzellikleri ve insanların sıcakkanlılığı da çabası. Sahili, gezilecek tarihi yerleri, koyları bol bol.
  • Adalara feribot ile kolaylıkla geçiş sağlanabiliyor.
  • Adalarda Rum nüfusu bir hayli yüksek. Rum köylerini de gezebilir, fotoğraflar çekilebilirsiniz. Samimi insanlar.
  • Eşsiz şaraplarıyla ünlüdür Bozcaada, şarap festivali gibi yerel festivaller oluyor, küçük ama eğlenebilen insanlarla dolu.
  • Şirin ve otantik mekanlar var, kahvenizi huzurla yudumlarsınız.
  • Tertemiz plajlarında denizin tadını çıkarabilirsiniz, en güzel yanı; hiç milletin karısını dikizleyen mülteci görmedim.
  • Balıkçılıkla ilgileniyorsanız da çok güzel spotlar var, at oltayı aç müziğini bir yandan biranı içerek tadını çıkar, balıklar bile sevecen ki kendileri geliyor.

Kısaca keyifli bir şehir, gitmeyen varsa kesinlikle gezilecek hatta yaşanabilir şehir olarak listesine koysun.
Sen daha güzelsin.

Güzel canım dostumun güzel konusu gerçekten öyle bu bayram ziyaret etmeyi düşünüyorum tabii ki şehitliği görmezsem pişman olacağım ya da kendimi yarım hissedeceğim bu yüzden sağ olsun @ADIWN bana yardımcı oldu olacak. Bu forumun en sevdiğim yani insanların samimi olması ve yardım sever olması böyle güzel arkadaşlarımız iyi ki var. :love:
Açtığın konuyu görüp de aklıma geldi bu konuyu açmak. :D Sen de iyi ki varsın canım benim. @ADIWN 'de çok yardımsever bir arkadaşımız, üşenmeden ikimizin de konusuna yazmış tekrardan teşekkür ediyorum.

Mahcup oldum şefim.
mahcup.webp