Benimde İstanbul'u terk etme sebeplerimin başında bu geliyo. En son Büyükçekmece'de oturuyordum ve balkonumdan fay hattının olduğu yeri görebiliyordum. Çok sıkıntı bir şey. Umarım olmaz ama herkes çok yakında olacak diyor. Vallahi dedikleri gibi 7'nin üzerinde olursa bırak İstanbul'u, Türkiye biter...

Gelecek hocam, uzmanlar öyle diyor. Herkes öyle diyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla ciddi bir önlem alınmadı halen.

O ilde nereye ne kadar önlem alacaksın? Hangi binaları yıkacaksın? Hangi binalara yenileme yapacaksın? Nereye acil toplanma yerleri kuracaksın? Bir ülkenin en değerli şehri bu kadar kötü yönetilemez...

Gelecek hocam, uzmanlar öyle diyor. Herkes öyle diyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla ciddi bir önlem alınmadı halen.
Ben şimdi hükümeti savunmuyorum, yanlış anlaşılmasın ama ciddi bir önlem almak gerçekten çok zor. Neredeyse %50’si sağlam değil ve hala düzgün bir denetim yapılmıyor bildiğim kadarıyla. Tek sağlam çözüm İstanbul’un sağlam olmayan yerlerini boşaltmak; ancak bu da oldukça zor bir şey. Allah sonumuzu hayretsin.